Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha szeretnél még így a nyár vége felé kikapcsolódni egy kicsit, ám túlságosan messzire már nem utaznál, éppen ideális célpont lehet Ausztria, ahol rejtett természeti kincsek, páratlan kastélyok és finom fogások várnak rád.

Eddig talán nem is gondoltál rá, hogy itt a szomszédban is találhatsz olyan helyet, ahol átadhatod magad a természetnek és kiürítheted a gondolataidat, pedig az osztrák nemzeti és természeti parkok tökéletesek erre a célra.

Az ég felé törő hegyek és káprázóan csillogó tavak

Ha nem riadsz meg a magasságtól, ha kedveled a hegyek által nyújtott kihívásokat, a Hohe Tauern Nemzeti Parkban megtalálod a számításaidat. A hegyvidék mágikus varázsát tapasztalhatod meg olyan lenyűgöző helyeken, mint a Leitenkammerklamm hegygerinc, a Krimmli-vízesés vagy a Weißsee gleccservilága. Ausztria legnagyobb területű nemzeti parkja több mint 1800 négyzetkilométeren terül el Karintia, Tirol és a Salzburg tartományt érintve. Nem kevesebb, mint 226 hegycsúcs magassága haladja itt meg a 3000 métert.

Az osztrák-magyar határon, a Fertő tó keleti partja és a Hanság között található mintegy 45 szikes tó a Seewinkel (Fertőzug) jellegét alapvetően meghatározó tájelem. Fehér kristályok tengere a pusztaság kellős közepén; a Fertő tó mentén fehér sókristályokkal fedett szikes területekkel és tavakkal találkozhatsz.

A múlt tanúi, avagy Ausztria pazar kastélyai és várai

Sok évszázada épültek ellenséges támadások elhárítására vagy a hatalom és jólét szemléltetésére. A történelmi falak között, ahol egykoron fejedelmek és lovagok éltek, manapság a látogatók üdülnek, akik a körbevezetések alkalmával elmerülhetnek a korábbi idők életvitelében, pompás termekben aludhatnak és uradalmi környezetben élvezhetik a kulturális rendezvényeket.

Ha szeretnél te is megszállni egy ilyen hihetetlen helyen, ott van például a Burgenland déli részén található Bernstein (Borostyánkő) vára, ha romantikára vágysz, tudjuk ajánlani az alsó-ausztriai Rosenau barokk kastélyt, amit kimondottan párok számára alakítottak át, ha pedig egy kis kultúrára és pihenésre fáj a fogad, ott van Salzburg óvárosától csupán néhány percnyi sétára a történelmi Leopoldskron kastélya, ahová diszkréten visszahúzódhatunk a mindennapokból.

Ha szállást foglalnál

Meghoztuk a kedved ahhoz, hogy átruccanj egy kicsit a sógorokhoz.
Eddig minden oké. Természetesen abban is segítünk, hogy hol érdemes szállást foglalnod. Ide kattintva már böngészheted is a kínálatot. Mi a magunk részéről kellemes utazást kívánunk!

Eredeti ízek, modern köntösbe bújtatva

Az osztrák gazdák nagy gondossággal és szenvedéllyel állítanak elő olyan minőségi termékeket, amelyeket sok esetben már évszázadok óta készítenek az adott régióban. Ennek során nem csupán a hagyományokat ápolják, hanem új ízvilágokkal is kísérleteznek. A kreatív vendéglátósok az ismertnek vélt termékeknek is modern megjelenést kölcsönöznek az újszerű ételekben.

A világ első „slow food utazási” régiójában, a karintiai Gailtalban olyan szívélyes embereket ismerhetnek meg a látogatók, akik tudják, hogy az igazi élvezetekhez mindenekelőtt egy dolog szükségeltetik: idő.

A tökmagolaj Dél-Stájerország jellegzetes, a főzéshez sokoldalúan felhasználható különlegessége. A vaskos sötétzöld magok kitűnő ízt és vörösen csillogó, mélyzöld színárnyalatot kölcsönöznek a belőlük készített stájerországi tökmagolajnak.

Alsó-Ausztriában, a Wachau régióban már 1300 körül is termesztettek sáfrányt – és ez a hagyomány napjainkban újjáéled. A dokumentumok tanúsága szerint az alsó-ausztriai Duna-vidékről származó sáfrányt a 19. századig ismerték kimagasló minősége és tisztasága miatt. A régió mind a mai napig ideális feltételeket kínál a sáfrány termesztéséhez, így néhány éve újjáélesztették ezt a hagyományt is.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.