A Szent István-bazilika kupolájába nem lehet csak úgy felmenni. Nem is ajánljuk senkinek, akinek tériszonya van, de mi most a Canonnak köszönhetően feljutottunk, és ha már túléltük a felfelé vezető poklot, legalább csináltunk néhány képet a városról úgy, ahogy még sosem láttad.

Egész pontosan a most következő fotók egy részét én csináltam (ezek volnának azok a jellegzetesen életlen, túlexponált, rosszul beállított képek), egy másik részét pedig profi fotósok.

A Parlamentet azért ebből a szokatlan nézőpontból sem nehéz felismerni
Az Erzsébet téren álló Sziget Eye, háttérben az Erzsébet híddal
Előtérben a Szent Erzsébet templom, mögötte a Puskás Ferenc Stadion és a Sportaréna

A fényképezőgépek tulajdonképpen a Canon teljes jelenlegi portfólióját lefedték a PowerShot SX710 SH-féle kompaktoktól a több százezres, tükörreflexes gépekig, és természetesen jelen volt a két vadiúj tükörreflexes, az EOS 750D és 760D is.

A Mátyás-templomot ebből a szögből ritkán látni
A Hősök tere, háttérben az M3-as bevezető szakaszával és a BVSC stadionjával
Sziget Eye, Erzsébet híd, Citadella

A nagy kedvenc természetesen a Canon EOS 60D volt a brutális, 100-400 mm-es objektívvel, ami simán a paparazzók kedvenc kelléke lehetne, mert a bazilika tetejéről ilyen fotókat lehet vele lőni. Remélem senki sem fog perelni, mert látszik az arca.

Balra a Keleti pályaudvar, jobbra az Aréna Pláza
A Dohány utcai zsinagóga tornyai
Ha nem tudnánk, fogalmunk sem lenne róla, hogy ott folyik Európa egyik legszélesebb folyója. A Szabadság híd szinte elbújik a házak között

Szóval így néz ki a bazilika tetejére vezető lépcső alulról. Normális ember ennek láttán csak annyit kérdez, hogy "és mikor találkozunk a bejáratnál?", de hát ezért hívtak újságírókat normális emberek helyett.

A bazilika teteje egyébként annyira lezárt terület, hogy a fotózás előtt egy nappal Kováts Botond, a Canon marketingkommunikációs vezetője saját kezűleg verte le a lakatot a fenti ajtóról, mert a kulcs egyszerűen elveszett. Megérte beáldozni a lakatot, mert a 96 méter magas kupolánál kevés helyről nyílik jobb kilátás a városra.

(Fotó: Canon, Player.hu)

 

És ezt olvastad már?
Itt nézd meg Amyt, mert a Tinderen nem fogod látni