A lepusztult Andrássy úti épületek egyike volt, mára háromcsillagos szálloda. Hogy ez mekkora átalakulást jelent, arról itt van néhány elég erős képpár.

Egy kép többet mond ezer szónál, idézte az ismert mondást a Market építőipari cég közösségi oldala. Annyiban belekötnénk, hogy itt több képről van szó, viszont valóban (szinte) felesleges minden szó:

ezek a képpárok nagyon ütősen mondják el, hogyan lett romból valódi műemléképületté az Andrássy út 52.

Az épület immár 121 szobás, háromcsillagos szálloda, Hotel Oktogon néven, és a kivitelező Market mellett említsük meg a felújítási terveket jegyző Archikon építészirodát is.

A műemléki védelem alatt álló épületet Haggenmacher Henrik építtette 1884-86 között Schmahl Henrik tervei alapján – akárcsak a szintén az Archikon tervei alapján, a Market kivitelezésében felújított Párisi Udvar. Az Andrássy úti épület az 1880-as évek reprezentatív bérházépítésének kiemelkedő alkotása, homlokzati megoldása, és szobrászati részletei korának figyelemre méltó munkája.

Egy időben a Szabó Ervin Könyvtár 10. fiókja működött az épületben, a jelenlegi átalakítás előtt pedig a Hello Baby Bar nevű szórakozóhely otthona volt. A műemléki épület felújítása 2020 januárjában kezdődött meg és mintegy kétéves építkezési folyamat után idén nyáron adták át.

(Fotók: Market Zrt.)

Ez is érdekelhet:

Ötcsillagos luxusszálloda Balatonfüreden, ahol garantált a teljes kikapcsolódás

A balatonfüredi LUA Resort a külföldi luxushotelek élményét költözteti a Balaton-partra.

Megnyílt a több mint 120 éves múltra visszatekintő Matild Café & Cabaret

A Boldog Békeidők társasági életének központja, az egykori „Belvárosi Kávéház” 1901-es pompájában és Wolfgang Puck gasztronómiai irányításával Matild Café & Cabaret néven nyitott újra.

Zenével, ízekkel, látvánnyal és hangulattal is elvarázsol a Hard Rock Hotel Budapest

Szuperintenzív élmény betérni a Hard Rock Hotel Budapestbe: egyszerre gasztrokaland, design trip és rock-pop múzeum, ahol mindig szól a zene, mindegy egy és egy minden.

Földszínekkel és Gömböccel újult meg a Crowne Plaza Budapest

Továbbra is remek panorámát kínál a Crowne Plaza Budapest, de a beltere teljesen megújult eklektikus dizájnnal, földszínekkel, kortárs képekkel és egy Gömböccel.

Gasztroparádéval és épületbejárással ünnepel az 50 éves Danubius Hotels

Bejártuk az Astoria Szálló (majdnem) minden zegét-zugát, és ízelítőt kaptunk az ünnepből, amit a fél évszázados fennállására szervezett a Danubius Hotels.

És ezt olvastad már?
Margaritával ünnepelnénk az állatok világnapját