Meglepően hasonlít a koreai étkezés a magyarhoz, mondja Mautner Zsófia, akinek új Ebookja nemcsak a kimcshikészítés fortélyaiba vezet be, de jó ügyet is támogat.

Koreának (khm...) nagy keletje van manapság, itthon is népszerű a K-Pop, telt házzal ment a koreai filmfesztivál, sokan néznek koreai sorozatokat is, és persze az autóikat is minden ismeri. És ha már itt tartunk: a Kia támogatóként beállt egy ügy mellé, ami nyilvánvalóan nem maradhat ki.

Elkészült ugyanis Mautner Zsófi szerkesztésében a Koreai Konyha Budapesten könyv, benne a recepteken túl éttermekkel és boltokkal, ahol beszerezheted az alapanyagokat.

A népszerű gasztroguru néhány éve a Koreai Kulturális Központban szeretett bele (végképp) a koreai konyhába, amelyről meglepő dolgot mondott, amikor azt kérdeztük, mennyire más az, mint a japán? „Sokkal jobban hasonlít a magyarhoz, amennyiben alapvető a leves, a friss zöldségek, és az erőteljes, csípős ízek használata” – mindezt később megerősítette az ételkóstoló is.

A helyszín a Budapest Bike Maffia Tűzoltó utcai kávézó & bárja, a Másik Szoba volt, a BBM ugyanis a jótékonysági projekt teljes bevételét megkapja.

Persze az elektronikus, letölthető bookazinban korántsem csak felsorolások vannak (éttermek, boltok, receptek), hanem összefoglaló is a koreai táplálkozásról, annak kulturális vonatkozásairól. Megismerjük az alapfogalmakat, a Magyarországéhoz hasonló éghajlat szülte hasonló karakterű ételeket, no meg a kimcshikészítés fortélyait is lépésről lépésre.

Az Ebook letöltéseiből érkező bevétel teljes egészében a Budapest Bike Maffia javát szolgálja; a Bike Maffia az egyik legaktívabb civil szervezet, amely egyedi módon végez közvetlen segítő munkát az arra rászorulóknak, többek között gyertyafényes vacsorát szervez nekik olyan ételekkel és helyszínen, amit nem engedhetnék meg maguknak.

(Nyitókép: Hagyományos buddhista étkezés Koreában)

Ez is érdekelhet:

Budapesten tanít főzni a koreai szerzetes séf

Te is megnézheted a filozófus-séf előadását a templomi konyha művészetéről, egészségről és fenntarthatóságról.

A titokzatos ázsiai étel, amely a vitaminforrások világbajnoka

A különböző fermentált ételeknél nincs jobb természetes vitaminforrás, a koreai kimchi pedig ebben feketeöves tanítómester.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Vadvirágmezőkkel kell kiszolgálni a beporzókat, hogy segítsenek biztosítani az élelmünket

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés