Ha mostantól nemet mondasz a hozzáadott cukrokra, nem csak szimplán az elhízást kerülheted el, vagy könnyítheted meg a fogyást, ennél ugyanis sokkal több pozitív élettani hatása van.

Kezdjük azzal, hogy szervezetünknek egyáltalán nincs szüksége a finomított cukrokra, mert azok nem tartalmaznak tápanyagokat, vagyis csak felesleges kalóriaforrások.

A hozzáadott cukor leggyakoribb forrásai az édességek, a pékáruk, a cukros üdítők és az energiaitalok. De a levesporok, salátaöntetek, ketchupok, sőt még a zöldségkonzervek is viszonylag sok hozzáadott cukrot tartalmazhatnak.

Vagyis ha lemondasz a felesleges cukrokról, alapból elkerülheted az elhízást, vagy a fogyást megtámogathatod, de ennél azért komolyabban megváltozhat életminőséged:

  • Javul a koncentrációd, a memóriád és a tanulási képességed: serkenni fog a stimuláló jelzések agysejtek közötti átvitele, vagyis az agysejtek kommunikációja.
  • Egészségesebbé válik a szíved: a hozzáadott cukrok növelik a vérnyomást és a pulzust, ami igencsak igény beveszi szervezeted központi szervét, a szívet.
  • Javul az alvásod minősége: a hozzáadott cukroktól felpörögsz, mert megugrik a vércukorszinted, vagyis a felesleges cukrok ébren tartanak.
  • Kedélyállapotod kevésbé lesz ingadozó: a cukortól felmegy, majd hirtelen visszaesik a vércukorszinted, fáradt és ingerlékenynek érzed magad.
  • Kevesebb kiütés és pattanásod lesz: a cukrok generálják, illetve megsokszorozzák a gyulladás mértékét a szervezetedben.

És különben is...

A diétás üditőital egy nagy átverés

És ezt olvastad már?
Kiadjuk a szomszéd lakását, hátha ez a lány veszi ki