A chicagói Rush Egyetem Egészségügyi Központjának kutatói arra jutottak, hogy a zöld leveles zöldségekből készült saláta napi fogyasztása nagyon sokat segíthet az agy frissességének megőrzésében.

Martha Clare Morris, a Rush kutatója rámutatott: mivel egyre nő a demenciával küzdő idősek száma, rendkívül fontos a hatékony stratégiák kidolgozása az időskori elbutulás megelőzése miatt. A tanulmányban szereplő eredmények arra utalnak, hogy a naponta zöld leveles salátát is fogyasztó idősek agyműködése lassabban hanyatlik, mint azoké, akik ritkán vagy soha nem esznek ilyesmit.

A napi legalább egy adag salátát fogyasztók a szellemi teljesítményüket tekintve a kutatás végére 11 évvel fiatalabb képet mutattak, mint a nem salátázók.

„A tanulmány nem bizonyítja, hogy a zöld leveles salátát fogyasztók agya lassabban öregszik, ugyanakkor erre a kapcsolatra utal. A tanulmány nem zárhatja ki a kapcsolat egyéb lehetséges okait”

– hangsúlyozták a szerzők. Ez természetesen jó hír a vegáknak és a zöldségimádóknak, azok pedig, akik a salátát többnyire messzire elkerülik, talán nem árt, ha kissé megbarátkoznak vele. Amúgy ha többet is megtudnál a leveles zöldségről, akkor itt találsz tíz hasznos infót róla, és hogy valami igazán aktuálissal is szolgáljunk:

Ezek is érdekelhetnek:

Kiderült, mi az a kávémennyiség, amiért még hálás is a szervezeted

Persze nem mindegy, hogy milyen típusú kávét fogyasztunk.

Garantáltan imádni fogod ezt a fogyókúrás módszert

Az megvan, hogy szó szerint semmit nem kell tenned ahhoz, hogy megszabadulj a fölösleges kilóktól?

(forrás: Neurology, BBC, MTI)

És ezt olvastad már?
Hogyan válassz olyan gépházat, ami bírja a strapát? Segítünk
További cikkeink a témában