Gondolkoztál már azon, hogy ott kéne hagyni az állásod, a várost és elhúzni remetének a világ végére? Most megmutatjuk, milyen lenne.

Antoine Bruy 2010-ben kezdte el stoppal bejárni Európát, mindenféle komolyabb úti cél vagy terv nélkül. Három évig járta így az utakat, közben felfedezte magának a civilizációból kivonultak enklávéit. A jelenség annyira felkeltette az érdeklődését, hogy egyre több ilyen önkéntes remetét keresett fel az öreg kontinensen. A témában készült fotóit idén jelentette meg Scrublands címmel, ezekből mutatunk most be néhányat. Ha kedved lenni többet is csekkolni, akkor ajánljuk a fotós weboldalát.

Az elmúlt harminc évben egyre több európai vonul ki a civilizációból, hogy olyan kevéssé lakott helyeken kezdjenek új életet, mint a képen látható Sierra de Cazorla hegység Spanyolországban, a Pireneusok franciaországi része, vagy a svájci Alpok. Bruy azután kezdett el találkozni ilyen menekültekkel, miután évekig dolgozott a WWOOF-nél, ami egy olyan szervezet, ami önkénteseket delegál a világ különböző részein fekvő ökogazdaságokba.

Ezt a Pireneusok franciaországi részén található birtokot egy német férfi és a családja vette meg 25 éve. Vezetékes áram nincs, de a napelemek esténként némi fényt biztosítanak.

Bár a családja elhagyta, a német férfi négy másik emberrel a birtokon maradt. Nyaranta rendszerint húsz önkéntes is dolgozik a telepen.

Ez a srác az apjával él a Pireneusokban. Abból élnek, amit megtermelnek, áram nincs a birtokon.

Ebben a házban is élnek néhányan. Bár nem látszik, de a szerkezete majdnem kilenc méter magas. Önkéntesek laknak itt a nyári hónapokban.

Ez a tag két éve él a hegyekben.

Ez a Pireneusokban található ház műhelye. Bruy három hónapig élt itt.

Ez a férfi a dél-franciaországi Árdeche-ben él feleségével, birkák neveléséből tartják fenn magukat. Éppen egy birka sebét kezeli, miután a kutyájuk belekapott.

Ez a német fickó egy utazó lódoktor, aki gazdaságról gazdaságra járva birkákat és lovakat gyógyít.

A telek női tulajdonosát 20 éve elütötte egy autó, miközben bringázott. A biztosítási pénzből vett egy telket Spanyolországban. A fotón látható komposztáló vécét saját kezűleg építette.

Három család él együtt gyümölcs- és zöldségtermesztésből ebben a spanyolországi kunyhóban. Az ingatlan egy webfejlesztő telkén található, aki a nap egyik felében honlapokat tervez, a másikban zöldségeket termeszt.

Ez a nő professzorként irodalmat és filozófiát tanított Németországban, mielőtt Svájcba költöztek volna a férjével.

A férje mérnökként dolgozott. Az emberek nagy része azt mondta Bruynek, hogy vagy azért hagyták el a várost, mert nem volt értelme az életüknek, vagy azért, mert fizikailag nem tudták elviselni.

(Forrás: Business Insider)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon