Ez lehet az új svájci bicska.

Pofonegyszerű találmányra figyeltünk fel egy tweet nyomán: a házi/kézi műanyag-újrahasznosítóra, ami olcsó, egyszerű és a készítői szerint nagyjából mindenre jó.

Ő a Plastic Bottle Cutter, aminek a lényege, hogy nem kell kidobálni a PET palackokat,  hanem, mint a fenti videón láthatjuk, hosszú csíkokra vághatjuk, az így kapott erős műanyag pedig tartókötélnek, lugashoz növényfuttatónak, vontatókötélnek, ékszernek, függönynek meg még ki tudja minek alkalmas, a felhasználásnak úgyszólván csak a fantázia szab határt.

Már tíz dollárért is találtunk ilyet, de mint az oldalon láthatjuk, számos változata van, mondjuk egyik sem különösebben drága.

De a legjobb, hogy bár a műanyag-újrahasznosítót eleve egy DIY-eszközként mutatják be, a kitartóbbak DIY-módszerrel állíthatják elő, ami már tényleg az újrahasznosítás csúcsait ostromolja.

Kétségtelenül lehet hasznos az eszköz, sok esetben jöhet jól, ha van egy, de arra azért nem árt gondolni, hogy ha az általa átalakított tárgyak második funkciója is eljut az élettartama végéhez, akkor azért gyűjtsük össze szépen a végképp elhasznált műanyagot, és tegyük be a műanyaghulladékok közé, hogy egy újabb reinkarnáció során a sokadik életét is megkezdhesse.

Ez is érdekelhet:

A vizsgált emberek 80%-ának vérében találtak mikroműanyagot

Most először találtak emberi vérben műanyag mikroszemcséket.

És ezt olvastad már?
Négy dolog, amitől nem fogyókúrával kell kezdened az új évet