Mondhatnánk úgy is, hogy az LVMH vezérigazgatója mattot adott.

Még tavaly december elején a Patek Philippe kiadta az egyébként azóta visszahívott 5711-es Nautilus babakék, Tiffany-brandelt számlapos változatát.

Égszakadás, földindulás várható.

írtam akkor nagy jósként és végül igazam is lett, mert kevesebb mint egy héttel a megjelenés után 2,1 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el egy aukción az első 5711/1A-018.

A pénz színe sokak szerint a zöld, de az elmúlt hónapokban a használt órás piacokon ez biztosan megváltozott, szinte minden babakék számlapos óra ára megugrott, a legjobban egyébként érdekes módon azé a Rolex „Tiffany” OP 41-é emelkedett, aminek papíron semmi köze nincs az egész Nautilus Tiffany-őrülethez. A sima hárommutatós Rolex Oyster Perpetual ára 2,5-szörösére emelkedett december óta.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

iWatches.by (@iwatches.by) által megosztott bejegyzés

Akárhogy is, az LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton), a világ vezető luxustermékeket forgalmazó cégcsoportjának vezetője, Bernard Arnault úgy döntött, hogy felül a babakék vonatra, méghozzá egy nem akármilyen órával.

Bernard Arnault fia, Frédéric Arnault, aki nem mellesleg a TAG Heuer ügyvezető igazgatója, az Instagramra posztolta, hogy az édesapjával sakkozik, aki egy külön neki készült, mondhatni szuperkomplikált, Tiffany-számlapos Patek Nautlist visel.

A közelebbi fotóról kiderül, hogy Bernard Arnault csuklóján egy fehér arany 5740-es Nautilus látható. Az óra hasonlít a nemrég kiadott Tiffany-kék 5711-re, csakhogy ez az óra egy öröknaptáras, holdfázisos 5740-es. Az óra árát nem lehet meghatározni, mert teljesen egyedi, nagy valószínűséggel egyetlen készült belőle, személyesen Arnault-nak.

A legutóbbi hírek szerint a Patek Philippe végül beváltotta az ígéretét és visszavonta az említett 5711-es alapmodellt, a Hodinkee meg is írta, hogy az ikon már nem szerepel a gyártó honlapján, így a jövőben nagy valószínűséggel tovább fog robogni a Nautilus-őrület.

(Kiemelt kép: Frédéric Arnault)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kerekesszékesek szállítására alkalmas riksák beszerzését is támogatják Bécsben