Beindul a nagyüzem, elkezdődik a Bajnokok Ligája főtáblájának lepörgetése, a legjobb harminckét együttes egyre-másra játssza majd a rangadókat.

Miután tavasszal nagy izgalmak közepette, de teljesen megérdemelten története során ötödik alkalommal megnyerte a Bajnokok Ligáját a Bayern München, a nyáron tovább erősített, a pályán és a kispadon is. Így aztán nem csoda, hogy a legnagyobb fogadóirodák a bajorok végső győzelmére adják a legkisebb szorzót, 4 és 4,5-szeres pénzt fizetnek, ha Guardiola együttese nyeri az utolsó meccset.

Apropó, Guardiola! Ő az, akivel a kispadon erősítettek, a pályán pedig az amúgy is méregerős középpályát kicsit felturbózták egy Götzével és egy Thiago Alcántarával. Elképesztően mély lett a rotáció, és fantasztikus játékosok dolgozhatnak a zseniális Pep kezei alatt. Nem csoda, hogy ők a legesélyesebbek. Már próbáltam megfejteni, lehet-e a jobb a mindent megnyerő Bayern, és ha igen, hol, miben, de egyelőre a Das Tiki-taka kezdetleges állapotban van. Viszont még csak szeptember van. De már így is van egy trófeájuk, az európai Szuperkupa Münchenbe került, először. A bajnokságban pedig 4–1–0-val rajtoltak. És ez csak jobb lesz.

A szakértő irodák szerint a Barcelona a legnagyobb kihívója a Münchennek, bár ennek megállapítására nem kell bukmékernek lenni. A katalánok simán nyerték a spanyol bajnokságot és elődöntőig jutottak a BL-ben, valamint a világ legjobb labdarúgói is Barcelonában játszanak, aligha kell magyarázni, miért esélyesek egy döntőre. Tito Vilanova sajnálatos betegsége miatt ők is új edzővel kezdték a szezont, Tata Martino jó eredményeket ért el Dél-Amerikában, és jó viszonyt ápol a Barca sztárjaival, ám az öreg kontinensen abszolút rutintalan. Sikerült viszont megvenni Neymart, így összeállt az álomduó, a Messi–Neymar kettőssel riogatják majd az ellent. Így aztán már nem maradt energia középhátvéd igazolására, ami talán fontosabb lett volna.

A Real Madrid következik a sorban, azért szorul a Barca mögé, mert a bajnokságban is csak kullogott utána. A nyáron viszont remekül erősített, főleg a fiatal spanyol vonalra álltak rá, ami eddig nem volt jellemző, no meg az egyszeri nagy összeg elszórására, ami viszont eddig is az ismérvük volt. A hispán vonalat a Carvajal, Isco, Illarramendi trió, a világrekordos kiadást pedig az a Gareth Bale képviseli, aki azért marketingértékben és egyelőre eredményekben is messze elmarad a korábbi galaktikusoktól. Távozott viszont Madridból Ricardo Carvalho, Higuaín, Callejón, Raúl Albiol, Kaká és kicsit meglepő módon Özil is. Ja és itt is új edzővel futnak neki a szezonnak, Carlo Ancelotti az olajpénzben úszó PSG kispadjáról evezett át Madridba.

A negyedik helyre azt a Chelsea-t sorolják, mely meglepő módon új menedzserrel kezdte a szezont. José Mourinho épp Madridból tért vissza Londonba, és már csak ezért is csökkent az odds. Ha valaki tudja, hogy lehet messzire menetelni, a szimpatikus portugál. A Chelsea amúgy Európa-ligát is nyert, ami szintén erősítette a pozícióját, no meg elég jól erősített: 31 millió fontért megvették a brazil Williant, érkezett még a német válogatott Schürrle, valamint a támadósor erősítésére a rutinos Eto'o.

Érdekes, hogy mindenhol megelőzi a Chelsea a Manchester Unitedot, holott a vörös ördögök nyerték a Premier League-et. Ennyit jelent Sir Alex Ferguson távozása és Mou érkezése. És ha már edzők: érdekes, hogy négy korábbi BL-győztes szakember van a mezőnyben, és mind új csapat kispadjára ült – Ancelotti, Benítez, Guardiola és Mourinho összesen hét BL-címet nyert. Közülük a Napolit irányító Rafa Benítez aligha fog szaporítani aranyai számát, a Serie A-ból egyedül a Juventusnak van némi sansza megszorítani a három(-öt) fő esélyest.

A nyáron érkezett az amúgy is erős zebrákhoz Tévez, Llorente és Ogbonna, és már a tavasszal is láthattuk, akár partiban is lehet a Juve a legjobbakkal. Mindenesetre neki nem kell új edzővel összecsiszolódni, Conte maradt és ütőképes gárdát rak össze. Vagyis az első napon pályára lépő A csoportban elég komoly ütközet lesz a Real–Juve-meccs.

Nehéz vitatkozni a fogadóirodákkal, meglepő lenne, ha nem a Bayern, Barcelona, Real Madrid, Chelsea négyesből kerülne ki a végső győztes, sőt, a döntő két szereplője. De ne feledjük, a Dortmund remeklésére, döntőbe jutására kevesen számítottak, végül viszont senki sem kérdőjelezte meg a helyüket. Klopp gárdája pedig Götze távozásával sem tűnik gyengébbnek, öt győzelemmel kezdték a Bundesligát, mindezt tizenöt rúgott góllal. Ellenük sem érdemes fogadni.

Minden évben akad egy gárda, mely lefelé lóg ki, pont, és olykor rúgott gól nélkül csinálja végig a csoportkört. Idén tippem szerint ez az Austria Wien lehet, ő tűnik a leggyengébbnek, ráadásul nem volt szerencséje a sorsolással. De mi még így is irigyeljük az osztrákokat.

BL-csoportkör, 1. forduló

Szept. 17., kedd

  • A csoport: Manchester United–Bayer Leverkusen 20:45 (tévé: Digi Sport 2), Real Sociedad–Sahtar Doneck 20:45
  • B csoport: Galatasaray–Real Madrid 20:45 (Sport1), FC Köbenhavn–Juventus 20:45
  • C csoport: Benfica–Anderlecht 20:45, Olympiakosz–Paris Saint-Germain 20:45
  • D csoport: Bayern München–CSZKA Moszkva 20:45 (Digi Sport1), Viktoria Plzen–Manchester City 20:45

Szept. 18., szerda

  • E csoport: Schalke 04–Steaua Bucuresti 20:45, (Digi Sport 2), Chelsea–FC Basel 20:45
  • F csoport: Olympique Marseille–Arsenal 20:45, Napoli–Borussia Dortmund 20:45
  • G csoport: Austria Wien–FC Porto 20:45, Atlético Madrid–Zenit 20:45
  • H csoport: AC Milan–Celtic 20:45, FC Barcelona–Ajax 20:45 (Digi Sport1)
Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már 11 ezer Bayern-drukker írta alá a Tuchel maradását kérő petíciót

További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés