A Real Madrid a portugál két góljával nyomta le egykori edzőjét. Pikáns visszavágás az elmúlt hetek szócsatái után.

Mourinho idén januárban a Valencia elleni meccs után kezdte kritizálni Ronaldót, aki ezen megsértődött, mondván ő egyike azoknak, akik az edző mellett állnak. Ez az állapot nem sokáig tartott, az edző nagyjából mindenkinek beszólt a keretben, akinek csak lehetett Modrictól kezdve Benzemán át Ramosig, Casillast nem is említve. Ronaldo később már nyíltban háborút viselt Moúval, májusban például a Bernabeuban bazmegolta őt a Malage elleni 6–2-re megnyert meccs közben.

A nyilatkozatháború jó pár folytatást megélt, legutóbb Mourinho azt mondta, hogy ő edzette Ronaldót, nem ezt a mostanit, hanem az igazit. A brazil Ronaldóra gondolt, akivel az FC Barcelonánál dolgozott, igaz, akkor nem edzőként, hanem a tréner Bobby Robson jobbkezeként.

A Miamiban zajló felkészüli torna döntőjében aztán összefutott a két sportember, ugyanis a döntőt a Chelsea és a Real Madrid játszotta szerda éjjel. Ronaldo egy gólpasszal és két góllal szomorította egykori edzőjét, mosolygás volt, bazmegolás és mutogatás nem, zgaz, Marcelo a gólja után megeresztett egy "nesze!" kiáltást, mikor elfutott a portugál tréner előtt. A serleget a csapat kapitánya, Iker Casillas emelte magasba. Nemes bosszú.

Real Madrid–Chelsea FC 3–1 (2–1)
Real Madrid: Iker Casillas – Arbeloa (Carvajal, a szünetben), Sergio Ramos, Pepe, Marcelo (Nacho Fernández, 74.) – Özil, Khedira, Modric (Casemiro, 72.), Isco (Morata, 85.) – Cristiano Ronaldo, Benzema (Di María, 69.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Chelsea: Cech – G. Cahill, Terry (Azpilicueta, 75.), A. Cole, Ivanovics – Lampard (De Bruyne, a szünetben), Ramires (Schürrle, 74.), Van Ginkel (Essien, 74.), Hazard – Oscar (Moses, a szünetben), Lukaku (F. Torres, a szünetben). Menedzser: José Mourinho
Gólok: Marcelo (14.), Cristiano Ronaldo (31., 57.), ill. Ramires (17.)
Miami, Sun Life Stadion, 67 273 néző.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Távozik a Real Madrid csapatkapitánya

További cikkeink a témában