Öt tipp, amivel profin felveheted a versenyt az öregedés ellen

Nem mindenki öregedhet Gianluca Vacchi-szinten sármosra, úgyhogy ha nem érzed magadban a szexin-idősödő-olasz gént, akkor van pár tippünk.

A legtöbb férfin sajnos sokkal korábban meglátszik az öregedés, mint a nőkön: ráncok, sötét és karikás szemek, fakó bőr. (Ez persze nem annyira meglepő, hiszen a csajok már fiatalon elkezdenek krémeket és egyéb eszközöket használni.) Nem azt mondjuk, hogy neked is át kell venned ezt a szokást és telerakni csodaszérumokkal a fürdőszobapolcot, viszont van néhány egyszerű ötletünk, amit ha megfogadsz, a tested (és a renoméd a másik nemnél) nagyon hálás lesz érte.

  1. Hidratálás

Alakíts ki egy mindennapi hidratálási rutint és tartsd is magad hozzá; még akkor is, ha félholtan jössz haza egy ütősebb buli után. Az elegendő folyadék rugalmasabbá és szebbé teszi a bőröd és folyadék alatt most a vizet és gyümölcsleveket értünk, nem a tátrát; hidd el, a reggeli és az esti hidratálást hosszútávon meg fogja köszönni a bőröd.

  1. Ruházz be egy férfiaknak készült öregedésgátló krémre

A hialuron savtartalmú krémek jótékony hatással lesznek a bőrödre és garantáltan lassítják az öregedést. Krémek mellett ugyanilyen tartalmú, koncentráltabb szérumokat is találhatsz a boltokban, amivel talán még jobb eredményt is elérhetsz akár napi egyszeri használattal is.

  1. Szemránckrémet az éjjeliszekrényre

A szem körüli bőr a leghálátlanabb, mivel ezen a területen láthatóak először az öregedés nyomai. A koffein tartalmú szemránckrémek ez ellen harcolnak (valamint előzik meg) és rendszeres használattal még sokkal kipihentebb is lesz reggelre a tekinteted, plusz a sötét karikák is szinte biztos, hogy eltűnnek.

  1. Kerüld a napot

Oké, tudjuk, nyár van és minél több időt lógattad a lábad a strandon, sőt még most is megmaradt a jó idő, de a bőrre vigyázni kell. A napvédőkre sem poénból írják rá, hogy harminc percenként alkalmazd, ha azt érzed, hogy éget a nap, már elkéstél – a bőröd károsodott és a rendszeres napozástól idővel nagyon ráncos tud lenni még az eleinte szép barnulás is.

  1. Alvás, testmozgás, helyes táplálkozás

Ez most úgy hangzik, mintha az anyukád mondaná, de tudományosan bizonyított tény, hogy a helytelen életmódnak, az állandó fast foodnak és a hajnalig tartó piálásoknak erősen sejtroncsoló hatásuk van. Vegyél vissza a tempóból és figyelj az étkezésre – na meg az sem árt, ha beiktatsz egy kis testmozgást is.

Hamarosan érkezünk férfiaknak szóló arcápolási szerekkel, szóval légy résen, ha még hatvan évesen is húsznak akarsz kinézni!

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon