Megmutatjuk Szibériának egy olyan arcát, amelyet eddig talán nem ismertél

A fesztivál szó hallatán a legtöbbször a nyugati világban meghonosodott hepajokra gondolunk, sokkal kevésbé mondjuk Szibériára, ahova a néphiedelem szerint amúgyis felejteni vagy meghalni megy az ember.

A kontinens méretű zord vidéken már másfél magyarországnyi terület égett el a hatalmas erdőtüzek miatt, így főként ezzel került mostanában a hírekbe az oroszországi régió. Pedig Szibériában is pezseg ám az élet, persze kissé máshogy, mint ahogy azt mi itthon megszokhattuk.

Itt van például a Nemzetközi Világzenei és Kézműves Fesztivál, amelyet az egyik legimpozánsabb és legizgalmasabb szabadtéri rendezvénynek tartanak Szibériában: kézműves mesterkurzusok, kiállítások, a levegőt teljesen átitató folklór, különféle workshopok, na és népviseletbe öltözött vendégek, illetve fesztiválozók tarkítják a rendezvényt, de számos szibériai őshonos népcsoport kulturális hagyatékával is megismerkedhetünk itt. Jól hangzik ez annak, aki nyitna egy ilyen világ felé is, de nem kell megijedni, koncert is van dögivel. S valahogy így fest, íme:

Ez is érdekelhet:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon