A kanadai természetjárót sem a -26 fokos éjszaka, sem a környéken lévő farkasok nem zavarták: egyszerű eszközökkel épített magának menedéket, majd ott éjszakázott. De a túlélés záloga nem maga a menedék volt.

Egyszerű módszerekkel épített magának téli menedéket egy kanadai természetjáró. Egy noném, nyolcdolláros baltával, egy szintén nem drága, de jó minőségű késsel, és általában is gondosan megválasztott, de nem méregdrága felszereléssel (a részletes leírást megtalálod itt) indult útnak a legutóbbi télen.

Az alváshoz például mindössze egy habszivacsot és egy gyapjú takarót használt, ami szép teljesítmény, elvégre az éjszaka leghidegebb pontján -26 Celsius-fokot mutatott a hőmérő.

Noha némi túlzással felér egy kirándulással végignézni a videót, ahogy menedéket készít fenyőágakból, tüzet rak, majd havat kotor egy edénybe, és a felolvadó lében főzi meg a magával hozott készételt, azért a túlélés kulcsa nem a menedék és nem is a ruházat. Hanem a tartós tűz, ami folyamatosan melegítette az éjszaka folyamán. Ennek a készítéséről később külön videót is forgatott.

Miután sokan kérdezték tőle, hogy élnek-e vadállatok azon a területen, szépen felsorolta azokat: jávorszarvas, őz, grizzly medve, fekete medve, pumák, farkasok – az utóbbiakkal találkozott is egy későbbi epizódban.

„Ezek azonban nem jelentenek nagy veszélyt, többnyire elkerülik az embereket” – írta megnyugtatásképp.

És elővigyázatosságból azért vannak nála eszközök, amelyekkel tud védekezni (lásd a komplett felszerelése listáját).

Ez is érdekelhet:

Pofátlanul egyszerűen épít magának erdei menedéket egy brit természetmániás

Percek alatt kész, megvédhet a hidegtől és az esőtől, de az erdőben kószáló macik számára túlságosan is transzparens. Jelige: menedékház egyszerűen.

És ezt olvastad már?
Milliókat fizet egy olasz városka, ha oda költözöl