Tweetelt a digitális ügyekért felelős miniszter.

Mától Japán is feloldja a pandémia idején életbe lépett utazási korlátozásokat, és újra ajtót nyit a tömegturizmus számára. A hírt egyszerűen kitweetelte Taro Kono digitális ügyekért felelős miniszter még szeptember végén, a határok megnyitása mellett kiemelve, hogy

„visszatér a vízummentesség, nincs napi limit és szabad egyéni látogatás”.

Ezzel párhuzamosan eltörölték a Japánba belépők számának felső korlátját – mondta Fumio Kishida miniszterelnök egy New York-i az ENSZ Közgyűlésen.

A tömegturizmusra való nyitással párhuzamosan belföldi utazási kedvezményeket, és akciósan látogatható rendezvényeket is kínálnak.

Reméljük, sokan élnek majd a lehetőségekkel, hogy támogassák a turisztikai szektort, ami komoly károkat szenvedett a koronavírus idején” – mondta még Kishida.

Mindez elég határozott váltás, mivel lassan két és fél éve rendkívül szigorú Covid-19 korlátozások szabályozták, hogy ki és milyen körülmények között léphet be az országba: meghatározták, mennyien érkezhetnek naponta, milyen vizsgálatoknak kell alávetniük magukat, és azt is, hogy csak turistacsoportok érkezhetnek.

(Forrás: CNN, fotó: A Chureito Pagoda és a Fuji, Unsplash)

Ez is érdekelhet:

Mém lett a hatalmas beszakadt útszakaszból, de mi is történt valójában?

Gigantikus gödör keletkezett egy nagy útkereszteződésben Japánban, de egy hét alatt helyreállítottak mindent. Utánajártunk, igaz-e a mém.

És ezt olvastad már?
Európa és Ázsia határán billegő pici ékszerdoboz: Örményország
További cikkeink a témában