A világ egyik legkülönlegesebb szállodájának tartják a Quinta Real Hotelt a mexikói Zacatecasban, ugyanis egy 19. században épült, és több mint száz évig bikaviadalokra használt arénából alakították ki.

Mexikó középső vidékén fekszik Zacatecas, amelynek területe már tízezer éve lakott, a várost azonban 1546-ban a spanyolok alapították. A fejlődését és gazdagságát évszázadokra megalapozta a helyben bányászott ezüst, ennek a nyomait őrzik az épületek a történelmi belvárosban, amelyet 1993-ban a világörökség részének nyilvánítottak.

A város egyik legismertebb nevezetessége a vörös kőből épült egykori árkádos vízvezeték, ennek közelében épült fel 1866-ban a San Pedróról elnevezett bikaviadal-aréna.

Az épületet több mint száz éven keresztül, 1975-ig használták eredeti céljára,

majd egy új, a város szélén felépült pálya megnyitása után évekig elhagyatottan hevert.

A nyolcvanas évek végén az arénából szállodát építettek, megőrizve az épület eredeti szerkezetét, és ezzel együtt a hangulatát is.

A szabadtéri étterme Zacatecas legromantikusabb helyének számít, míg a lakosztályokat az egykori nézőtér helyén alakították ki. A Quinta Real Hotel nem sokkal 1989-es megnyitása után nemzetközi építészeti díjat is nyert.

Még több Mexikó:

A világ legveszélyesebb országa egyben az egyik legszebb is: Mexikó

A világ öt legveszélyesebb városából négy Mexikóban van, ami riasztónak hat, ám eközben az ország maga meseszép. Mielőtt vállalnánk egy mexikói körutat, nézzünk körül.

Ez is érdekelhet:

Börtönből alakították át ezt a finnországi szállodát

Az egykori börtöncellából kialakított szobát is lehet kérni.

Bejártuk a romosan is lenyűgöző jugoszláviai luxushotelt

A hetvenes években a Penthouse magazin alapítója nyitotta meg Krk szigetén a fényűző kaszinóhotelt, aminek romjain ma is lehet álmélkodni.

Újjászületés Tokajban

Elvarázsolt tájon kínál egy elvarázsolt világot a Minaro Hotel Tokaj, szaunákkal, sósfürdővel, masszőrökkel, gasztro-paradicsommal egy olyan épületben, ahová befészkeled magadat, és nem is igen akarsz távozni.

És ezt olvastad már?
Ilyen volt a Malév utolsó napja, 11 évvel ezelőtt
További cikkeink a témában