Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A felsőtested már rendben van, viszont kellene a lábra is rakni egy kis izmot. Mert gondold csak el, amikor leveszed a pólód, még te vagy Adónisz és a FÉRFI egy személyben, aztán mikor lekerül a nadrág is rólad és ott állsz csirkelábakon egy szál fecskében, akkor attól a pillanattól kezdve te vagy maga Spongyabob. És hidd el, onnantól kezdve már senki nem fogja észrevenni a kockákat a hasadon. De segíthetünk, ha akarod. Akarod? Akard.

Rámegyünk kicsit a láb erősítésére, egészen pontosan a négyfejű combizom (ez a testünk legerősebb izomcsoportja), a combhajlító (vagyis combhátsó) izmok és a farizom megdolgozására, ami ráadásul nemcsak az esztétikai látványt emelheti, de csökkentheti a mindenféle lábsérülés kialakulásának kockázatát is.

 Ez a négy gyakorlat lehet a lábad legjobb barátja:

  • Vádlizás: terpeszállásban emelkedj lábujjhegyre, majd vissza.
  • Guggolás: vállszéles terpeszállásban guggolj le úgy, hogy a csípődet hátra tolod és addig ereszkedsz, amíg a combod párhuzamos nem lesz a talajjal, vagyis nem kell teljesen leguggolnod. Fontos, hogy telitalpon állj/guggolj.
  • Kitörés: terpeszállásból lépj ki előre az egyik lábaddal, majd helyezd rá a testsúlyod úgy, hogy addig hajlítod, amíg 90 fokot nem zár be a talajjal. A másik térdeddel érintsd meg a földet. Fontos, hogy egyenes törzzsel hajtsd végre.
  • Padra lépés váltott lábbal: állj szembe a paddal, vagy valamivel, amire ráléphetsz és nem túl magas, lépj rá úgy az egyik lábaddal, hogy közben kinyomod/előretolod a mellkasod, majd cserélj lábat és lépj fel a másikkal is. Fontos, itt is az egyenes törzs.

Nem kell nagy ismétlésszámokkal dolgoznod

10-15-öt csinálj mindegyikből, majd ismételd meg háromszor és jó is leszel. Ha pedig már elég pró vagy ebben, akkor foghatsz mindegyik kezedbe egy-egy súlyzót. Arra azért figyelj, hogy ne nagy súlyokkal dolgozz, mert az csak feleslegesen megterheli az ízületeket.

Az egészben amúgy az a legjobb, hogy...

  • nem annyira időigényes a dolog – persze ahhoz, hogy eredményt érj el, fontos a rendszeresség,
  • edzőterembe sem kell menned, otthon is simán csinálhatod – arra viszont figyelj, hogy helyes technikával hajtsd végre a (látszólag könnyű) gyakorlatokat.

Ha pedig az egész testeden szeretnél még dolgozni egy kicsit, akkor tudunk mit ajánlani neked:

(Forrás / fotó: mensfitness.com / Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.