Jeremy Clarksont egy népszerűtlen véleménycikk miatt tennék munkanélkülivé, Johnny Depp a botrányos válása miatt lett persona non grata Hollywoodban, Dave Chappelle-t pedig az LMBTQ-szervezetek fojtanák bele egy kanál vízbe.

Bárki az eltörléskultúra célkeresztjébe kerülhet, aki a woke szerint nem elég woke, pedig szerintünk az előbb említett embereknél simán akadnának sokkal károsabb típusok is. El is kezdtünk összeszedni néhány olyan csoportot, amit nagyon tudnánk nélkülözni. Először ötöt akartunk prezentálni, de a szám gyorsan tízre szaladt, és csak azért álltunk meg ennyinél, mert ez már szép kerek szám, és valahol mégiscsak meg kellett húzni a határt. Ezek nélkül tehát biztosan szebb hely lenne a világ, kár, hogy ők nem szúrják eléggé az internet hangosabbik felének szemét!

Figyelem, a cikkben irónia található! Erről bővebben itt tájékozódhatsz. Ha te legszívesebben már ezt a keretes dobozt is kikérnéd magadnak, inkább ne olvass tovább! Ez az írás nem neked készült.

1. Hazug politikusok

Szerinted mi okoz nagyobb problémát a világnak; a korrupt, hazug, opportunista politikusok, vagy J.K. Rowling, aki azt mondta, hogy azokat az embereket, akik menstruálnak, nőknek hívják? Nos, ha szerinted egyértelműen az előző kategória, akkor valószínűleg te sem érted, hogy lehet az, hogy több ezren jelenleg is azért kampányolnak, hogy a szerintük súlyosan transzfób Rowling nevét valahogyan tüntessék el a Harry Potter-könyvekről, érdemtelen politikusok azonban szó szerint százával koptatják jelenleg is a világ országházainak székeit. Valamiért a woke nemigen van kihegyezve arra, ha egy olyan ember, aki közmilliárdok felett diszponál, bizonyíthatóan és szándékosan valótlanságot állít, de ha valaki véleményt fogalmaz meg egy kényes témában, azonnal előkerülnek olyan varázsszavak, mint az eltörlés vagy a bojkott.

2. Hivatásos celebek

Azokról a híresekről van szó, akik csak azért híresek, mert azok. Közülük is a legrosszabbak, akiknek valamelyik szenny valóságshow miatt került annak idején két betű a nevük elé. Az élelmesebbek ezt hamar készpénzre váltják, esetleg belefognak valamibe, aminek értelme is van, így ők évekkel később már azzal haknizhatják tele a bulvársajtót, hogy a saját erejükből vitték valamire, pedig aki kicsit is érti a csíziót, tudja, hogy ezek a díszmajmok kizárólag annak a fránya elérésnek köszönhetik a karriert. Külön imádjuk a híresemberek feleségeit/férjeit, akik az Instagramon több százezres reklámposztokkal húzzák be a Porsche-tartósbérletre valót. A szeméttelepre velük!

3. Figyelemribancok

Megvan az a típus, aki képtelen bármibe is fogni anélkül, hogy az adott tevékenységről készült fotó ne menne az illető Instagramjára? Ezeknek tele a faluk tükörszelfikkel, éttermi kajákról és különböző vagyontárgyakról készült fotókkal, amivel nap mint nap épül a magasélet hazugsága, mígnem a pofátlanabbak simán elkezdik influenszernek hívatni magukat. Ez a viselkedésforma mikor lesz végre ciki?

4. Büntetőfékezők

Az instant karma videók legnagyobb kielégülést okozó pillanatai azok, amikor egy-egy büntetőfékező gyökér autóját a MÉH-be rakja egy kamion, ami természetesen nem tudott megállni, amikor az önkéntes közúti népnevelő puszta jóindulatból becsűrte előtte a féket. A büntetőfékező idiótáktól nem elég elvenni a jogsit, el kell takarítani őket a közéletből!

5. Szimuláló focisták

Mi már nagyon várjuk, hogy a megébredtek a szimuláló futballisták ügyét is a szégyenpadra ráncigálják. A nevetségesebb erőlködések simán megérdemelnék, hogy az adott primadonnát egy életre bojkottáljuk. Meg kell nézni, hogyan űzik a sportot a rögbisek, aztán lehet magunkat elszégyellni, színészkedést befejezni, felállni, térdet leporolni, majd húzni vissza a labdát kergetni, ha már egy egész világ erre a játékra szórja a milliárdokat.

6. Internetes trollok

Az internet a világ legjobb és legrosszabb helye. Legjobb, mert a világháló óriási vászna az ismeretek és a szórakozás végtelen felülete, és legrosszabb, mert ugyanerre a vászonra az emberiség legsötétebb, legrosszindulatúbb része is felfestheti a maga produktumát. Imígyen sajnos egy félhülye vagy simán csak gonosz internetező is bepofátlankodhat egy értelmes ember szellemi életterébe, aminek végül az lett az eredménye, hogy az internetes fórumok igen nagy része rendszerint visszataszítóan toxikus hely. A woke ezt a terepet felismerte, de sajnos pont azokat kezdte el cseszegetni, akiknek a korábbi netes trollkodásaik mellett sikerült valamit letenni az asztalra. James Gunn tíz évvel ezelőtti baromságai miatt majdnem kinyírtak egy sikeres karriert, miközben a hétköznapi, ennél sokkal károsabb trollok nap mint nap erodálhatják az online teret.

7. Szalonképessé tett bűnözők

Az eltörléskultúra kétszínűsége a legjobban ott érhető tetten, amikor a legbuzgóbb aktivistái vélemények miatt csinálnának ki embereket, miközben dalolva elnézik, hogy olyasvalakiből lesz sztár, aki korábban egészen konkrétan bűncselekményekből tartotta fenn magát. Példáért nem is kell nagyon messzire menni. Katy Perry például nemrég azért volt kénytelen elnézést kérni, mert az egyik dalában szerepeltette a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer nevét, miközben Cardi B-nek simán el lett nézve, hogy korábban férfiak kifosztásából szerezte a napi betevőt. Nem azt mondjuk, hogy senkinek nem jár második esély, csak a következetességet hiányoljuk némiképp.

8. Sportdiplomaták, akik életükben nem sportoltak

A képen Chuck Blazer látható, aki úgy lett a FIFA egyik legbefolyásosabb alakja, hogy születése óta egyetlen fekvőtámaszt sem nyomott le, a játék maga meg nagyjából csak annyira érdekelhette, amennyire a hentes kíváncsi a disznó lelki világára. Na vajon akkor mi a fenét keresett Chuck a FIFA berkeiben? Igen, jól tippeltél, a nemzetközi szervezetben intézményesített korrupció egyik nagy haszonélvezője volt, míg el nem kapták, hogy aztán ő maga feldobjon mindenkit, akikkel korábban együtt szipolyozták kövérre és gazdagra magukat. Akinek soha nem volt semmi köze sporthoz, takarodjon a közeléből!

9. Sznobok

Megvan az a forma, aki annak idején kétszer látta a Titanic-ot a moziban, csak hogy később teli pofával köpködhesse, mint a filmtörténelem egyik legnyálasabb romantikus filmjét? Aztán az az öltönyös bankár, aki tíz éve még igazi suttyó kajaként értekezett a disznótorosról, hogy a budapesti gasztroforradalom után a kedvenc hentesüzletébe leszervezett munkaebédeken kézzel tunkolja a kolbászt a mustárba? És az önjelölt sommelier, aki vallja, hogy nagyon ért a borokhoz, miközben csak annyit tud róluk, hogy az olcsó csak szar, a drága meg csak jó lehet? Aki egyszer lelepleződött sznobként, tegyen egy szívességet a világnak, és önként radírozza ki magát a közéletből!

10. Eltörlők

A végére hagytuk a legarrogánsabb fajtát: azokat, akik azt állítják magukról, hogy megébredtek, nyitott szemmel járnak, ezért jogukban áll bárkiről kijelenteni, hogy az nem érdemli meg az eddigi státuszát vagy az általa élvezett közfigyelmet. Ezek azzal töltik az idejüket, hogy a felsőbbrendűség pózában hőbörögnek, bojkottal fenyegetőznek, emberek vagy alkotások ellen gyűjtenek aláírásokat... vagy minősített esetben listákat írnak azokról, akiket szerintük el kellene törölni.

(Képek: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Ez a pornószínésznő vagy hülye, vagy téged néz hülyének

Ennek a nőnek az idióta sztorijában benne van minden, amiért gyűlölöd az influenszer jelenséget.

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában