Mijazaki hattyúdala, a legtöbbet bazmegelő magyar film, a Cannes-ból fődíjat elhozó Mundruczó-mestermű és sok-sok más kihagyhatatlan ajánlat júniusban. Moziba be!

Csillagainkban a hiba (The Fault in Our Stars)

Bemutató: június 5.

Hazel Grace (Shailene Woodley) és Gus (Ansel Elgort) kamaszok, és sok mindenben hasonlítanak egymásra: a furcsát jobban szeretik az átlagosnál, ötletesen, szellemesen, felelőtlenül akarnak élni, és vonakodva, de beletörődnek, hogy az egymás iránt érzett szerelmük egészen új, különös utakra sodorja őket. Kapcsolatuk rendkívüli. Többek között azért, mert a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkednek meg; a lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett a lábát. Viharos szenvedélyeik elválaszthatatlanok attól a tudástól, hogy csak a szerelmük tart örökké – ők nem.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (Hundraarigen…)

Bemutató: június 5.

Allan Karlsson (Robert Gustafsson) századik születésnapja közeleg, ünneplés helyett azonban kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vásárol, és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik. A táska létéről mások is tudnak, ezért az öregúr drogdílerek és a rendőrség célpontjába kerül. Allan kalandjai azonban nem százéves korában kezdődtek. Menekülése közben visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait: hogyan került egy vacsoraasztalhoz a jövendőbeli Truman elnökkel, hogyan stoppolt együtt Churchill-lel, csónakázott Mao feleségével és gyűrte le gyalogszerrel a Himalája zord csúcsait.

Demóna (Maleficent)

Bemutató: június 5.

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna (Angelina Jolie) idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének, és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.

Fekete leves

Bemutató: június 5.

A sokmilliós póker adósságba keveredett dj tippet kap, hogy mászhat ki a zűrből: csak egy páncélautót kell megszerezni. Az akcióhoz az éppen diliházban pihenő haverját és annak ápolt barátait szervezi be. A bolondkommandó meglepő profizmussal csinálja meg a nagy balhét. A 300 milliós zsákmány örömére óriási bulit rendeznek, csajok, drog, rock and roll, mostantól övék a világ! De jön a fekete leves, kiderül, komoly gondban vannak: a maffia rettegett főnökét rabolták ki, aki nem a rendőrségre szokott rohangálni, ha bántják. Most is saját hatáskörben indít bosszúhadjáratot. A filmben az alvilági és a politikusi körök némiképp összeérnek, valamint korrupt rendőrökben sincs hiány. Esély a menekülésre szinte nem is létezik. Vagy mégis?

Fehér isten

Bemutató: június 12.

Az ember legjobb barátja a kutya: de ha rosszul bánik vele, a hű társ a gazdája ellen fordulhat. És mert erősebb, gyorsabb, vadabb nála, nagyon veszélyes ellenfél válhat belőle. Egy új rendelet szerint a korcsokat be kell jelenteni, minden példányt összeírnak, amelyik nem fajtiszta. Dániel viszont nem akar súlyos ebadót fizetni átmenetileg nála lakó lánya kedvencéért, Hágenért. A kislány hiába tiltakozik, kidobja a kutyát. Míg Lili egyre kétségbeesettebben keresi az állatot, az egyre borzasztóbb helyekre sodródik. Nemsokára azonban felborul az egyensúly, Hágen pedig bosszút állhat mindenkin, aki fájdalmat okozott neki.

Hogyan rohanj a veszTEDbe? (A Million Ways To Die In The West)

Bemutató: június 12.

Seth MacFarlane a rendezője, producere, társszerzője ennek az új vígjátéknak, valamint ő alakítja Albertet, a gyáva birkatenyésztő farmert. Miután Albert kihátrál egy pisztolypárbajból, szeszélyes barátnője elhagyja őt egy másik férfiért. Amikor egy titokzatos, gyönyörű nő lovagol be a városba, segít hősünknek megtalálni a bátorságát, és közben egymásba szeretnek. Ám amikor a nő férje, a hírhedt bandita bosszúszomjasan megérkezik, a farmernek próbára kell tennie újdonsült bátorságát.

Így neveld a sárkányodat 2. (How to Train Your Dragon 2)

Bemutató: június 19.

A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre magasabbra, egyre messzebb merészkednek, olyan tájakra jutnak, ahol nem járt még viking. Így fedeznek fel egy titkos jégbarlangot, melyben több száz idomítatlan sárkány fészkel. A tűzköpő fenevadaktól Hablaty nem ijedne meg, ám a barlang őre, a titokzatos sárkánylovas már komolyabb ellenfélnek tűnik. Hablatyék miatta keverednek bele életük legnagyobb háborúságába: a rájuk váró nagy csatán nemcsak az ő életük múlik, hanem az emberek és sárkányok jövője is.

Szél támad (The Wind Rises)

Bemutató: június 19.

Mijazaki Hajao utolsóként beharangozott filmje. Jiro arról álmodik, hogy repülőgépeket tervez. Mivel gyerekkorától erős szemüveget hord, és emiatt reménytelen, hogy pilóta legyen belőle, 1927-ben csatlakozik a legnagyobb japán repülőgéptervező mérnökcsapathoz. Tehetségét korán felfedezik, és a világ legelismertebb tervezői között tartják számon, majd egész életében óriási lendülettel dolgozik a repülés technológiai fejlesztésén. A film élete krónikája, és mindazon eseményeké, amelyek komoly hatással voltak rá: az 1923-as nagy földrengés, a gazdasági válság, a tuberkulózis-járvány, vagy Japán bekapcsolódása a világháborúba. Megismerjük Jiro szerelmét is, Naokót, illetve kollégáját, Honjót, akivel mély barátságot szőnek.

Mi vagyunk a legjobbak! (Vi är bäst!)

Bemutató: június 19.

A nyolcvanas években három stockholmi tinédzser, Bobo, Klara és Hedvig elhatározza, hogy punkzenekart alapít, dacára annak, hogy nincsenek hangszereik, és mindenki azt mondogatja nekik, a punk halott. Előbb a rövid hajú és fiús kinézetű Bobo és Klara elindítják a bandát, majd ráveszik a keresztény Hedviget, hogy csatlakozzon hozzájuk. A teljes értékű bandatagságához Hedvig még a haját is leborotválja, hogy passzoljon a punk életérzéshez.

Transformers: A kihalás kora (Transformers: Age of Extinction)

Bemutató: június 26.

Optimus Prime és megannyi Transformer barátja visszatér, hogy már Mark Wahlberg főszereplésével grátisz Dinobotokkal vegyék fel a harcot a Földet már megint leigázni kívánó gonoszok ellen. Látvány most is várható, Michael Bay rendező neve lassításokat, robbantásokat és mélyen dübörgő basszusokat ígér.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Russell Crowe megint az ördöggel harcol új filmje első előzetesében

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés