2023 legjobban várt filmjei után összeszedtük a videojátékokat is. A te listád első helyén mi tanyázik?

10. Hogwarts Legacy

Platform: PS5, Xbox Series X/S, PC; várható megjelenés: 2023. február 10.

A Harry Potter-mondakör világában játszódó első sandbox akció-RPG még meg sem jelent, de már most botrányok övezik. Természetesen megint J. K. Rowling személye miatt megy a hangulatkeltés az online fórumokon, aki transzfóbnak bélyegzett kijelentései miatt lett szálka a woke-isták szemében. Hiába jelentették ki a fejlesztők, hogy a játék fejlesztésébe nem vonták be az írónőt, a sértődöttek már jó ideje a játék bojkottja mellett kardoskodnak, és az is valószínű, hogy a megjelenés után szándékosan alacsony értékelésekkel fogják majd lehúzni az alkotás pontszámát a kritikaösszesítő oldalakon. Ha ránk hallgatsz, ezt az egész óbégatást figyelmen kívül hagyod, hiszen az erőltetett hisztin túllépve a Hogwarts Legacy vitathatatlanul az év egyik legjobban várt címe.

9. Horizon Call of the Mountain

Platform: PSVR 2; várható megjelenés: 2023. február 22.

A Call of the Mountain nem teljes értékű folytatás, hanem egy teljesen új iterációja a Horizon izgalmas világának, amit két okból is nagyon várunk. Az első és legfontosabb, hogy a játék az új PlayStation VR2-vel egy időben jelenik meg, ami az év egyik legizgalmasabb hardverének ígérkezik, a második pedig, hogy a beharangozó videói túlzás nélkül lélegzetelállítóak. A tériszonyosok fejére mondjuk garantáltan rá fog izzadni a várva várt virtuálisvalóság-szemüveg.

8. Star Wars Jedi: Survivor

Platform: PS5, Xbox Series S/X, PC; várható megjelenés: 2023. március 17.

A Fallen Order szerintünk minden idők egyik legjobb Star Wars-játéka volt, amin csak azért nem csodálkoztunk, mert a Respawn Entertainmenttől nem is vártunk kevesebbet. A folytatásban visszatér Kal Kestis, hogy tovább harcoljon a jedik vesztett ügyéért. Ha az új sztorin kívül az alkotók csak annyit csinálnak, hogy kijavítják az előd nem túl sok hibáját, már akkor is az év egyik legjobb játékának örülhetünk majd.

7. Dead Island 2

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X; várható megjelenés: 2023. április 28.

Szinte hihetetlen, de ha minden igaz, idén végre tényleg megjelenik a már többször is eltemetett Dead Island 2! Eredetileg 2015-ben, négy évvel az első rész után kellett volna kijönnie, ami nyilván nem történt meg, de annyira nem, hogy az elmúlt tizenegy évben már többször is lemondtunk róla. Most azonban elkerülhetetlennek látszik a visszatérés a zombik rágcsálta turistaparadicsomba. Keresztbefont ujjakkal szorítunk neki, hogy jó legyen!

6. Starfield

Platform: Xbox Series X/S, PC; várható megjelenés: bizonytalan

A Bethesda sci-fi-RPG-jének még mindig nincs pontos premierdátuma, de mivel eredetileg tavaly novemberre volt kiírva, és a csúszást a játék csiszolgatásával indokolták, szerintünk már az év első felében a boltok polcaira kerülhet. A rendezői székben a The Elder Scrolls és a Fallout sorozattal igazi közönségkedvenccé vált Todd Howard csücsül, így az elvárásaink az egekben. Egy hatalmas, színpompás, izgalmas világra számítunk tőle, amiben élmény lesz elmerülni!

5. Suicide Squad: Kill the Justice League

Platform: PC, PS5, Xbox Series S/X; várható megjelenés: 2023. május 26.

Ha minden idők legjobb szuperhősős videojátéka kerül szóba, az egyik cím, ami biztosan sokaknak eszébe jut, a Rocksteady Studios Arkham-sorozata. (A másikról kicsit később.) Idén a stúdió végre ismét visszatér a DC világához, ám ezúttal nem Batman áll a sztori fókuszában, hanem a két filmfeldolgozást is kapott öngyilkos osztag, melynek ezúttal az lesz a feladata, hogy – bár a cím azonnal lelövi a poént – legyőzzék az Igazság Ligáját, természetesen Batmannel és Supermannel együtt. A játék előzetesei nettó zseniálisak, és az alkotók korábbi munkáit ismerve a végeredmény is az lesz.

4. Diablo IV

Platform: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X; várható megjelenés: 2023. június 6.

Egy számozott Diablo-folytatás megjelenése igazi ünnepnap minden gémernek, aki kicsit is bírja a műfajt. Presztízsjátékról van szó, vagyis a Blizzard számára egyszerűen nem opció, hogy bármely tekintetben is csalódást okozzon a játékosoknak.

3. Avatar: Frontiers of Pandora

Platform: PS5, Xbox Series X/S, Stadia, PC; várható megjelenés: bizonytalan

James Cameron Avatar-folytatása remek lett, kasszát is robbant, ahogy kell, így jöhetnek a folytatások, vagyis biztosak lehetünk benne, hogy nem a Frontiers of Pandora lesz az utolsó olyan játék, ami ebben a világban játszódik. Elsőnek viszont első lesz, hiszen még soha nem kaptunk olyan nyílt világú akciójátékot, melyben Pandorán, na'viként szállhatunk szembe a gaz megszállókkal. (A 2009-es Avatar: The Game című alkotást borítsa a feledés jótékony fátyla!) Azt nem tudjuk, pontosan mikor jön, de a Ubisoft ígérete szerint még idén kézbe vehetjük.

2. Marvel's Spider-Man 2

Platform: PS5; várható megjelenés: bizonytalan

Fentebb már esett szó minden idők legjobb szuperhősös játékáról, és a PlayStation 4-re megjelent Marvel's Spider-Man is erős nevező erre a megtisztelő posztra. Épp ezért a folytatást is nagyon várjuk már, melyben együtt fog harcolni Peter Parker Miles Moralesszel, sőt, ha ez nem lenne elég, Venom is beszáll a buliba. Mivel a szintén az Insomniac által fejlesztett Marvel's Wolverine idén még biztosan nem jelenik meg, nem kellett sokat gondolkodnunk azon, melyik alkotásukat tegyük fel a listára.

1. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Platform: Xbox Series X/S, PC; várható megjelenés: bizonytalan

A S.T.A.L.K.E.R. második része is nagyon nehéz szülés. Még mindig nincs pontos premierdátuma, de mivel már tavaly is volt neki kettő, egy kicsit morcosak lennénk, ha idén sem kapnánk belőle. Oké, az ukrán fejlesztőstúdiónak a háború kirobbanása miatt Kijevből el kellett költöznie Prágába, szóval a csúszás érthető, de akkor is tűkön ülve várjuk a megjelenést. Az előző részekhez hasonlóan egy szemkápráztató, félelmetes, izgalmas és feszült FPS-t várunk. Magasan van a léc, de remélhetőleg az alkotóknak sikerül megugraniuk.

Ez is érdekelhet:

2023 tíz legjobban várt filmje

A mi tízes toplistánkra egyetlen szuperhősös film sem fért fel. Nálad mi végezne az első helyen?

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

A filmtörténelem tíz legemlékezetesebb vámpírja

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés