Az ember, aki örül, hogy él - Anthony Kiedis 52, de most megnézheted 13 évesként

Saját maga sem tudja, hogyan érhette meg ezt az életkort, hiszen vastag bejegyzéseket hagyott a rock’n’roll-életforma nagy könyvében. De még él, és ezen a héten ünnepel.

A Red Hot Chili Peppers frontembere eleve nem lehetett teljesen százas, mivel szülei sem voltak azok. Apja 11 évesen már fűvel kínálta, egy évvel később pedig el is veszítette szüzességét faterja akkori 18 éves barátnője segítségével. Aki némi zavart érez a családmodellben, az lehet, hogy jó helyen jár. Apja Blackie Dammett, színész, aki tele volt híres haverokkal, annyira, hogy Cher még vigyázott is a kis Anthonyra, amikor éppen nem voltak otthon a szülők. Valószínűleg nem ezért lett drogfüggő.

Később már az életét is veszélybe sodorta párszor egy kis China White-ért, ami a heroin egy igen tiszta formája. A ’80-as évek számára a drogokkal való szoros barátkozással teltek, de 1988-ban, amikor Hillel Slovak, a zenekar akkori gitárosa meghalt túladagolásban, úgy döntött, rehabra vonul. Egészen addig nem is lőtte magát, amikor 1994-ben bölcsességfogának eltávolításakor be nem adtak neki egy fájdalomcsillapítót, ami miatt visszaesett, és a One Hot Minute album majdhogynem el sem készült.

De 15 éves korában is kiírhatta volna magát a történelemkönyvekből, mikor egy emeletes házból kiugrott egy medencébe, csak éppen a medencét nem találta el. Önéletrajzi könyvében, a Scar Tissue-ban maga is azt mondja, nem tudja, hogy maradt eddig életben. Azt írja, sosem mondaná, hogy nem lesz megint függő. Könyvéből egyébként már évek óta sorozatot terveznek készíteni, de egyelőre folyamatosan húzódik a projekt. Mivel elég jó a kötet, jó lenne, ha csipkednék magukat az FX-nél, akik legutóbb bevállalták az HBO után a projektet. A sorozat, ha minden a régi tervek szerint megy, Anthony és apjának viszonyát fogja kibontani. Ha valaki végre leforgatja. Anthony Kiedis november elsején tölti be az 52-et. Mázlista…

De hogy egyből két legyet üssünk egy csapásra, ünnepeljük Elsők-sorozatunkkal ezt a fantasztikus úriembert, mégpedig úgy, hogy megmutatjuk a Jokes My Folks Never Told Me című filmecskéből, amelyben 13 évesen, akkor még Cole Dammett néven szerepelt. Túl sokat nem változott azóta. Mármint kinézetre. És gondoljunk bele, hogy ekkorra már túl volt első füves cigijén, és egy 18 éves csajon.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon