Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár a mindössze ötödik életévében járó Malachai Nicolle és tesója, Ethan sorozata csak a coloradói srácok kalandjainak felét hozza nézettségben, már most szórakoztatóbb.

Axe Cop egy baltás zsaru, akit a pöttöm Malachai és 28 éves bátyja, Ethan álmodtak papírra. Ez a tény már önmagában megér bármennyi pénzt, hiszen ha egy ilyen sztorinak nem lesz nézettsége akkor, amikor a South Park és a Family Guy is visszaesett minőségben, akkor semminek. Tudta nagyon jól ezt a Fox is, akik lecsaptak a sikeres képregényfolyam megfilmesítésének jogaira, jó lesz az még a portfólióba a Family Guy mellé.

Jobb lesz előre tisztázni, hogy az Axe Cop jó, de csak azok számára, akikben mindig is megmaradt az ötéves kissrác. Ennyire beteg cuccot talán nem is nagyon láttál. A mindössze hatrészes, tízperces epizódokból álló első évad minden egyes pillanata nyakatekert logikával került képernyőkre. Már maguk a karakterek is megérnének egy külön esettanulmányt: a Hitler agytrösztjét megevő szuperzombi velejéig gonosz ürüléke, mágikus emberformájú unikornisbébi, szabályokat nem követő nyúlszellem. Hát hogyne…

Maga Axe Cop sem egyszerű figura, a macsók macsója, ő az ultimate man, akinek baltája mindent megold, akár fáklyaként is üzemelhet, ha arra van szükség. És persze arra van szükség. A sztori szerint Baltás Zsaru egy tűzeset helyszínén talált rá a tökéletes baltára, majd felvette maga mellé társnak egy erős casting után Furulyás Zsarut. Igen. Furulyás Zsarut. Aki a furulyájával tesz rendet a világban. Most miért tetszik így nézni, nem teljesen logikus egy ötévestől?

Axe Cop (Nick Offerman) képes űrutazásra, de csakis a géppuskakezű dinoszaurusza hátán, bármikor épít egy robotot pillanatok alatt, de a gyerekekkel nem nagyon tud mit kezdeni, mert a gyereknevelés nagyon távol áll hobbijától, az emberek vagy egyéb megmagyarázhatatlan lények fejeinek lecsapásától. Barátai, Sockarang, a zokniember, Gray Diamond, a furcsa gyémántman sem egyszerű karakterek, mint ahogy a házas, mindig unott Flute Cop sem az, de egy biztos: ebben a világban csak az a menő, akinek bajsza van. Hát mennyire menő, mennyire zseniális mindez? És az, hogy az oroszlánfejű Liborg hangja maga Tyler, the Creator volt? Ugye?!

Érezni az egészen, hogy azoknak készült, akik gyerekek maradtak, de bírják a mostani népszerű rajzfilmszériákat, és bár minőségileg egyelőre nem ér fel azok fénykorához, azért azt jobb belátni, hogy ez csak egy felvezető évad, az esetleges második etap már húsz–harminc perces epizódokkal érkezne, nyilván több résszel, több beteg pillanattal. Lehetne ebből még nagy kedvenc, ha ráfeküdnének a jó beszólások minőségének (vagy számának) erősítésére, és ha még jobban szabadon engednék a gyerekes ámokfutást. Legyünk mindannyian nagy gyerekek egy órára! Hatvan perc, ennyi ez az évad, bőven megéri belefektetni ezt a kevés időt, ha valami igazán beteg animációra vágysz. Vagy ha imádod Nick Offermant a Parks and Rec-ből.

7/10

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.