Baromi jól jártak a mozibezárásokkal az autósmozik

Amerikában dübörögnek az autósmozik, és ha belegondolsz, miért is ne dübörögnének?!

Ha lennének is mozik, amiket nem zártak volna be a koronavírus miatt, akkor sem tudnának jóformán benne új filmeket játszani, mert szinte mindent halasztottak, vagy éppen VOD-tékákba száműztek, hogy valamennyit visszahozzon a tetemes gyártási költségeiből. De van egy olyan moziformátum, ami tulajdonképpen biztonságos még egy ilyen rettenetes időszakban is. Az autós mozik.

Az autós mozik ugyanis gyakorlatilag tökéletesen biztonságosak. Az emberek nem érintkeznek egymással, tökéletesen elszeparálva ülnek a saját autóikban, közben pedig nagyvásznon nézhetik a filmeket. Nem arról van szó, hogy a moziipar ezzel megmenekült, mert túlságosan nagy bevételt nem tud az a néhány autós mozi termelni, ami például Amerikában nyitva maradt.

Az aktuálisan játszott filmek a Deadline értesülései szerint 99%-os bevételcsökkenéssel futnak odakint, de valamennyi aprópénzt mégis termelnek, hála az autósmozik látogatottságának. A baj csak az, hogy elvileg március 31-gyel az autós mozikat is bezárják odakint, de igazából lehet, hogy meg kellene hagyni őket, mint a mozizás utolsó, teljesen biztonságos mentsvárát.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon