Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szerinted jó poén az, ha egy filmben egy bojlertestű srác farka beszorul egy napozóágyba, és pár izmos ember egy rakás másik ember előtt, röhögve húzza ki? Akkor a Baywatch a te filmed!

Hogy miért kellett mozikba küldeni a Baywatch-ot? Miért ne kellett volna? Mostanában minden sorozatból filmet csinálnak, a 21 Jump Streetnél ráadásul marha jól működött is a komikus vonal, úgyhogy igen, a Baywatch-ból is lehetett volna egy nagyon vicces vígjátékot készíteni, hiszen maga az eredeti széria sem volt annyira komoly. Hogyan is lehetett volna, amikor papírvékony sztorikat írtak az epizódokhoz azért, hogy Erika Eleniakot és Pamela Andersont nézhessük, ahogy lassítva futnak a tengerparton, és iszonyúan jól áll rajtuk a bikini?

A Baywatch-mozifilmről már az előzeteseiből is lehetett tudni, hogy végig poénra lesz véve, hogy fel lesz pumpálva izmokkal, és ez elsőre nagyon jó húzásnak is tűnt. Az előzetesek poénjai ültek, a hangulat kellően őrültnek tűnt, és a film sem okozott csalódást, egészen öt percig. Aztán elszabadul a pöcspokol. Amikor Dwayne Johnson lassítva kiment valakit a vízből a film kezdésében, majd a víz tetejére hatalmas robajjal bedurran a Baywatch-felirat, és három delfin kiugrik a vízből, egyértelművé válik, hogy (szó szerint) izomból fogják hajtani a kreténbiciklit, csak arra nem számítasz, hogy mennyire olcsó bringa is az.

A Baywatch-on ugyanis nagyon sokat lehet röhögni, de minden jó poénra jut kettő rossz. A jó poénok mondjuk tényleg elég jók, de a rosszakkal nehéz mit kezdeni, egyszerűen nem akarsz beszorult pöcsöket, szőrös hullapöcs-emelgetést, indokolatlan férfiseggeket látni, akkor már inkább tényleg menjen teljes gőzzel a paródiavonat, az se baj, ha nincs rajta fék. A film azonban nem akar teljes értékű paródia lenni, pedig akkor működik igazán, amikor az. Behoznak egy nyomozós szálat, ami inkább azoknak kedvez, akik sok időt töltöttek a ’90-es években a videótékákban, és olyan filmeket vettek ki, amikre manapság már nem is emlékeznek.

A Baywatch sztorija ugyanis teljesen jellegtelen, totálisan kiszámítható, és mondjuk ki: majdhogynem felesleges. Mitch-éknek ugyanis meggyűlik a bajuk egy drogterjesztő ingatlanmaffia fejével (Pryanka Chopra), aki egy Flakka nevezetű drogot terjeszt az öbölben, hogy lenyomja az ingatlanárakat, de igazából ez totálisan lényegtelen, hiszen ha valaki nem adja el neki azt a nyavalyás ingatlant, akkor megöli a tulajdonost. Akkor most miért is terjeszt drogot?

Aztán minden megtörténik, amire számítasz egy ilyen nyomozós sztoriban, ráadásul pont úgy, ahogy számítasz rá. Tehát bátran kimondhatjuk, hogy a film ezen része egyáltalán nem működik. A Baywatch akkor tud elég jó lenni, amikor a szereplők közti feszkóval játszik, amikor kiröhögi a régi szériát, amikor nyíltan és szándékosan buta, és ezen röhögni is tud, de mivel ez nagyjából a film felét teszi ki, maradhatunk abban, hogy nem ad túl sokat. És amikor nem ad túl sokat, akkor is néha értelmetlen dolgokat pakol eléd, olyan történéseket, amiket viccesnek szán, de értelmük semmi. Megtörténnek. Ennyi.

A Baywatch nem azok filmje, akik szerették a 21 Jump Street okosan felépített őrültségét, pedig érezhetően nagyon szeretne hasonlítani hozzá. Inkább azoké, akik semmi másra nem vágynak nyáron, mint rettenetesen ordenáré poénok közben röhögve kiköpni a popcornt az előttük ülőre. Azoké, akik bátran odamennek a strandon a jótestű bikinis csajhoz, és egyből a lényegre térnek. Azoké, akik szerint nincsen jó film elszabadult pöcsök nélkül.

Nem arról van szó, hogy ne lehetne bizonyos pontjain élvezni a Baywatch-ot. Lehet. Sőt, néha tényleg komolyan lehet röhögni rajta. De sokkal jobban jártunk volna egy egyenes paródiafilmmel, mint ezzel a mindent akaró, sokszor totálisan ízléstelen, itt-ott azonban meglepően vicces izével. Na de nézzük a jó oldalát is: Dwayne Johnson és Zac Efron remek párost alkotnak, a lányok csodaszépek, a cameók ütnek, de végül mégis annak szurkolsz, hogy valaki ugorjon a film után, és mentse ki a vízből, nehogy menthetetlenül elsüllyedjen.

5
  • Rengeteg teljesen felesleges, ízléstelen poén
  • Néha azonban komolyan lehet röhögni rajta
  • Akkor működik, amikor paródiafilm akar lenni, a nyomozós szál viszont nagyon béna
HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.