Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szerintünk külön bugyor van a pokolban azoknak, akik vertikálisan vesznek fel videókat a telefonjukkal – fordítsátok már vízszintesbe azt a mobilt, könyörgünk! –, de lehet, hogy velünk van a baj.

Mert a Samsung például már tévét is csinált azoknak, akik valamilyen rejtélyes oknál fogva imádják, ha a téma két oldaláról le van vágva egy csomó képi információ, ellenben egy ember tetőtől talpig belefér a képbe. (A szelfikultúra a szórakoztatóiparban is terjeszkedik, mint a koronavírus.)

Biztos jó oka volt a dél-koreai gyártónak, hogy ezt meglépje, hiszen egyik cég sem arról híres, hogy szereti szórni a pénzt, de mi, elhivatott filmkedvelőként akkor is felvállaljuk, hogy szerintünk az egész egy hatalmas baromság. (A Samsung tévéje természetesen horizontálisan is nézhető.)

Az elszállt képi megoldások nagy rajongója, az orosz Timur Bekmambetov azonban nagyon is lát fantáziát ebben a formátumban, de annyira, hogy jövőre bemutatja az első olyan filmet, amit végig úgy vettek fel, hogy egy állítva tartott mobiltelefonon is meg lehessen nézni.

Az ötletgazda

Azon nem csodálkozunk, hogy pont ő találta ezt ki, ugyanis valamiért betegesen vonzódik a szokatlan, első hallásra működésképtelen dolgokhoz. Neki köszönhetjük például azt is, hogy filmen is láthattunk valamit, amit egyébként first person shooterek formájában szoktunk fogyasztani. Ez volt a Hardcore Henry, amivel kapcsolatban a legnagyobb dicséret, hogy nem volt rossz, ellenben az is biztos, hogy a jó nem ilyen.

Az oldalára fektetett kamerával felvett filmjének a munkacíme V2. Escape From Hell (Menekülés a pokolból.. mily eredeti!) lesz, és arról fog szólni, hogyan menekült meg egy szovjet pilóta egy ellopott repülőgépen egy német koncentrációs táborból a második világháború idején. Az alkotás 10 millióból készül, ami egy sokkal nagyobb összeg annál, mint amennyit ép ésszel egy ilyen projektre adni érdemes. Nem csoda az sem, hogy a büdzsé oroszlánrészét egy orosz mobilszolgáltató teszi le az asztalra.

Valamikor 2021-ben mutatják be. Moziban a hírek szerint nem fogják bemutatni – szerencsére annyira még nem ment el mindenkinek az esze –, de több streamszolgáltatónál is elérhető lesz.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.