Míg a mozikban továbbra is tartja magát a videojátékos átok – februárban az Uncharted próbálja meg bebizonyítani, hogy igenis lehet jó filmet készíteni egy számítógépes játékból –, addig a tévében ez a kitétel már megdőlni látszik.

A Vaják legalábbis egész szép sikernek örvend a Netflixen, igaz, ez csak félig videojátékfilm, hiszen a The Witcher-franchise alapjául egy lengyel fantasyíró regénye szolgált. Az HBO a The Last of Us-szal fut neki az azonos című videojáték feldolgozásának, a Paramount+ pedig a Microsoft ékkövét, a Halo című játékot ülteti át élőszereplős széria formájába.

Úgy tűnik, hogy a Gyűrűk Ura-sorozattal alaposan kiköltekező Amazon sem akar kimaradni a buliból. A Deadline úgy tudja, hogy ők is sorozatot forgatnának egy népszerű videojátékból, és ha igaz a hír, akkor bizony a cég egy újabb izmos kiadásra készülhet. Ők ugyanis a Fallout világában játszódó szériát forgatnának, és aki ismeri az alapanyagot, tudja, hogy ezt biztosan nem lehet pár ezer dollárból megúszni.

A Fallout egy posztapokaliptikus világban játszódik, ami tele van kannibálokkal, vérszomjas mutánsokkal és hatalmas atombunkerekkel, vagyis mind a díszlet- és jelmeztervezőknek, mind az effekteseknek rengeteg pénzre lesz majd szükségük, hogy a végeredmény ne legyen gagyi.

Az Amazon a Kilter Films nevű produkciós céget bízta meg, hogy hozza tető alá a projektet, melynek forgatása még idén elkezdődhet. A kreatív folyamatokba a játékokat fejlesztő Bethesda Softworks embereit is bevonták, ezért a végeredmény remélhetőleg magán fogja viselni az alapanyagot meghatározó jegyeket. Arról ezen a ponton természetesen még nagyon korai lenne spekulálgatni, hogy mikor láthatjuk az első epizódot.

És ezt olvastad már?
Szexin lépegető robotnővel reklámozta magát egy amerikai bűvész