Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A '99-es Silent Hill megvan? Tizennyolc év után egy modder kicsit felszántotta a programkódot, és meglepő dolgok fordultak ki a földből.

A játék anno az első Playstation egyik ékköve volt, egyúttal minden idők egyik legfélelmetesebb horrorjátéka. Okés, mai szemmel nézve már inkább vicces, mint iszonyatos, de annak idején nagyot ütött. Nem is csoda, hogy még vászonra is adaptálták, igaz, az nem sikerült annyira jól, mint a videojátékos alapok.

Amiért most megint elővesszük, annak az az oka, hogy egy roocker666 nevű modder a minap egy kicsit elmerült a játék kódjában, és észrevette, hogy a fejlesztők benne hagytak néhány olyan szörnyet, akik a végleges játékban végül nem tűntek fel. Az így feledésbe száműzött monsztákat a fejlesztők FRG, EI, MKY, OST, BTFY és SNK névvel jelölték, roocker666 pedig volt oly jó, és vizualizálta a róluk rendelkezésre álló adatokat.

Mutatjuk, hogy néztek volna ki az elveszett szörnyek a játékban.

Az FRG valamikor feltehetően békát (frog) jelenthetett, hiszen ezzel a névvel néhány nagyra nőtt békát talált emberünk.

MKY amolyan megkopasztott majomféle lehet:

OST úgy néz ki, mint egy tollatlan strucc:

A BTFY valószínűleg pillangót (butterfly) jelöl:

SNK olyan, mint egy életre kelt húsos falevél:

EI pedig leginkább egy rájára hajaz:

Nem rossz, de azért értjük, miért inkább Piramisfej és bajtársai kerültek be a végleges játékba. Mindenestre megnyugtató, hogy a horrorjátékok egyik ősatyja még tizennyolc év után is képes meglepetéseket okozni.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.