Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Sonynak egyébként minden oka megvan arra, hogy ünnepeljen, hiszen 25 éves lett a PlayStation-brand, amiről ki lehet jelenteni, hogy a világ legnépszerűbb konzoljait adta a játékosoknak. Ennek örömére a cég több látványos videót is közzétett az interneten, melyek közül az egyikkel sikerült hatalmas öngólt rúgnia. Mondjuk, hogyan lett az ünneplésből kínos mosakodás.

A videó a PlayStation kurrens játékfelhozatalát hivatott promózni, a botrány kirobbanása után azonban törölték a hivatalos csatornájukról. Az internet persze nem felejt, így az alkotás sok helyen megtalálható. Itt a cikk megírásának pillanatában még megtekinthető, de ne csodálkozz, ha időközben a linken lévő videót is törölteti a Sony.

A klipben már megjelent PS-játékokból vett jelenetek keverednek egy látványos rajzfilmes körítéssel, és pontosan az utóbbi az, ami miatt a Sony most mosakodni kényszerül. Kiderült ugyanis, hogy az animációs betétek egyes jelenetei kísértetiesen hasonlítanak korábbi animék jeleneteivel, amit ez a videó olyan szépen megmutat, hogy az emberben kétség sem marad a felől, hogy az alkotás bizony csúnya plágium.


A filmecskét egy Kevin Bao nevű kanadai művész készítette, és könnyen lehet, hogy ez esetben a Sony is ugyanolyan áldozat, mint az eredeti animációk készítői. A felfedezés miatt az internet népe természetesen elkezdett kicsit jobban Bao körmére nézni, és kiderült, hogy emberünk több korábbi művében is felbukkannak kísértetiesen ismerős momentumok más művészek más munkáiból.

Bao szerzői oldalai hirtelen el is tűntek a netről, Instagram oldala privátra váltott, a Sony pedig a háttérben feltehetőleg már gőzerővel dolgozik azon, hogy egy esetleges plágiumper esetén hogyan farolhatna ki az egész ügyből.

(via)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.