Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Exkluzív interjú Hollywood feltörekvő szőkeségével szexjelenetekről, nyolcvanas évekbeli punkról, és arról, hogy miért ijeszti meg az Apple.

Mackenzie Davisszel éppen nemrég foglalkoztunk, amikor bepakoltuk őt a tévésorozatok legszexibb csajait tartalmazó listánkba. A 27 éves kanadai színésznő az év egyik meglepetése, aki bombaerős alakítást nyújtott a személyi kompjúterek hőskorát bemutató Halt & Catch Fire című tévésorozatban. A szőke szépség egy vadóc szoftverfejlesztőt alakít, aki egy nem túl innovatív texasi kompjútergyártó vállaltnál kezd el melózni. A sorozat masszív, jó sztori, és elég jó ajánlólevél, hogy azon a csatornán fut, amely otthont adott a kultikus Breaking Bad-nek is.

– Egy interjúban azt mondtad, hogy nagyon szórakoztató élmény volt Cameron alakjának megformálása. Miért?

– Cameron egy nagyon komplikált, erős karakter, és soha sem találkoztam olyan figurával filmekben, mint ő. Azt hiszem, hogy a fő mozgatórugója, hogy mennyire foglalkoztatja, mit hoz létre. És az is, hogy mit képes alkotni, mit tud adni a világnak. Majdnem fizikailag kapcsolódik az alkotásaihoz, és az azokban rejlő lehetőségekhez. Így a benne lévő düh, erőszak, az árulás miatti érzelmei, fájdalma mind onnan erednek, hogy sokkal jobban kötődik egy élettelen tárgyhoz, mint a körülötte lévő emberekhez.

– Idén volt szerencsém jónéhány friss amerikai sorozatot megnézni, és a Halt & Catch Fire azok közé tartozik, amelyek meggyőzőek voltak, és ennek oka éppen Cameron karaktere volt. Nagyon jól volt megírva, természetesen, de az általad nyújtott alakítás is kivételesen erős volt. Hogyan készültél fel erre a szerepre? Gondolom, sok nyolcvanas évekbeli punkot hallgattál, de mi egyéb történt még?

– Igen, korai nyolcvanas évekbeli texasi punk sokat segített. Olyan bandák például, mint a “The Dicks”, “The Hugh Beaumont Experience”, “The Big Boys”. A punkszcéna nagyon változatos volt, abban az időszakban, amikor Cameron működött. De a New York-i punk nagyon más volt, mint a Los Angeles-i punk, ami meg nagyon más volt, mint a dallasi meg az austini punk. Aztán meg fontos volt azt megérteni, hogy mi az a környezet, amibe ő belepasszol, és mi az, amibe meg nem.

– Mi volt a lenehezebb része a szerepnek? A legtöbb színész utálja a szexjeleneteket, de te azt mondtad, hogy semmi bajod velük…

– Nos, nekem az volt a legbonyolultabb, hogy elég mélyen megértsem a technológiát ahhoz, hogy aztán hitelesen el tudjam magyarázni másoknak.

– Cameron Howe egy szupergeek szoftverzseni. Te mekkora geek vagy? A, B vagy C?

A. Apple vagy halál
B. Csak az Android
C. Ööö… tessék?

– Nem tudom. Minden kütyüm Apple, de az Apple engem komolyan megijeszt. Minden olyan cég, aminek ekkora hatalma van, félelmet ébreszt bennem.

– New Yorkban élő kanadai vagy. Milyen az élet Amerikában a szülővárosodhoz, Vancouverhez képest?

– Nagyszerű! Imádom New Yorkot és Amerikát. Nagyon sok kanadai barátomal együtt lenyűgözőnek találjuk ezt az országot. Nagyon közel éltünk Amerikához, és mindannyiunknak volt egy kép a fejében a helyről. Az ikonikus délnyugati amerikai kisvárosok a fétiseink.

– Egy cikkben emberi felhőkarcolónak neveztek. Tényleg olyan magas vagy? A Wikipedia azt állítja, hogy 178 centi vagy, ami nem olyan magas szerintem.

– Igen, azt hiszem, ez csak a filmiparban számít magasnak. Nemrégiben együtt játszottam Daniel Radcliffe-fel, aki alacsonyabb nálam, és furcsa volt, hogy a közös jeleneteinkben le kellett néznem rá. Persze ettől ő még nagyszerű színész.

– Idén augusztusban azt nyilatkoztad, hogy nem tudod, lesz-e második évad. Azóta eltelt két hónap, mi a helyzet most?

– Fogalmam sincs, de remélem, hogy lesz alkalmam találkozni egy olyan Cameronnal, aki a kezében tartja az életét, és kiszabadult abból a pincében megtalálható ketrecből, ahová a Cardiff vállalat bezárta az első évadban.

A Halt & Catch Fire hamarosan a magyar AMC csatornán is műsorra kerül, szerintünk tegyél magadnak egy szívességet, és nézz bele.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.