Lassan minden tematikában teret nyernek a Lego kifejezetten felnőtteknek szánt készletei, ebből pedig nem maradhat ki a korosztálytól függetlenül baromi népszerű Harry Potter világa sem. A legújabb részletesen kidolgozott szettből a varázslók bankja, a Gringotts építhető meg.

Már a Harry Potter legelső részében is megjelenik az Abszol úton található oszlopos épület, melynek fehér homlokzata kiemelkedik a házak közül. A varázslók egyetlen bankjának vagyonát a zsugori, de nagy varázserővel megáldott apró koboldok őrzik a föld alatt tekergő alagutakon át megközelíthető széfekben. Harry Potter is ennek a banknak a 687-es széfjében találja a szülei által ráhagyott örökséget.

Tökéletesen illeszkedik a Lego Abszol út készlethez a Gringotts, de önmagában is látványos a szett.

Ahogyan a Lego moduláris házai, úgy Harry Potter világa is összekapcsolható, de a varázslók bankja a föld alatti alagúttal már sokkal inkább önálló kiállítási tárggyá válik. Az épület alatti rész a spirálban lefelé tartó sínpárral és a széfekkel akár le is választható. A többszintes fehér épületben a bank főcsarnoka van, a tetején pedig büszkén díszeleg a történet szerint négytonnás súlya miatt lassabban repülő ukrán vashasú sárkány.

Tizenhárom minifigurát tartalmaz a készlet, köztük természetesen ott van Harry Potter és Hagrid, valamint Ron Weasley és Hermione Granger. Többek között akadnak még koboldok, egy halálfaló és két őr is a Gringotts bankhoz. A készlet a Harry Potter és a bölcsek kövét, valamint a Halál ereklyéit is megidézi.

Több mint négyezer nyolcszáz darabos a szeptember 4-től elérhető, 76417-es számú szett, mely összeépítve 36 centiméter széles és az alagúttal együtt akár 75 centiméter magas is lehet. A gyűjtői kiadású Harry Potter készletet itthon 173 ezer forintért kínálja a Lego.

Ez is érdekelhet:

Erőddel térnek vissza a kalózok a Legóhoz

Egyértelműen azokhoz szól a kalózos Lego szett, aki gyerekként játszott vele vagy vágyott rá.

Batman sötét barlangjába visz a Lego készlete

Érdekességek lapulnak a fekete dobozban.

Eszelősen jól néz ki a Lego A Gyűrűk Ura-készlete

Még jó, hogy A Gyűrűk Ura több részes, mert annyi idő kell is kirakni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat
Hirdetés