Nagyon hálás téma a sokak által rajongott sportautó műfaja, és ezzel a Lego is tisztában van, ezért 2023-ban sem maradunk részletesen kidolgozott Technic készlet nélkül. Ezúttal a Ford GT-ből készült szett.

Remekül elválasztható kategóriákba sorolhatóak a Lego Technic autói, melyek között az új Bugatti Bolide számít a kapudrognak, majd egy szinttel feljebb már olyan 1:12-es méretarányú sportautók vannak, mint a Ferrari 488 GTE és a frissen megjelent Ford GT. A kétévente visszatérő csúcsot pedig a Lamborghini Siánhoz vagy a Ferrari Daytona SP3-hoz hasonló szettek adják.

Fekete hátterű, elegánsabb megjelenésű doboza egyértelműen jelzi, hogy a klasszikus Ford színeket viselő GT a Lego felnőtt építőknek szánt sorozatához csatlakozik.

Nagyrészt sötétkék elemek adják a karosszériát, az autón végigfutó dupla csík pedig rikító fehér színű. A tenyérnyi méretű, nagyjából 1:43 méretarányú Speed Champions szettben a Ford GT-hez a feláras Gulf fényezést választotta a Lego.

Következzenek a számok: 1466 elemből áll össze a 42154-es számú készlet, mely a végén 39 centi hosszú, 18 centi széles és 9 centi magas sportautó lesz.

Jól adja vissza a Ford GT széles és lapos formáját a Lego Technic készlete, az autón megfigyelhetőek az olyan különleges aerodinamikai elemek is, mint az ajtók mögötti légcsatorna a lebegő oszlop mögött vagy a kinyitható hátsó szárny. Kormányozható kerekei és kidolgozott utasterét nyitható ajtókon keresztül lehet nézegetni.

Gépházteteje alatt ott a V6-os turbómotor, melyben mozognak a dugattyúk, valamint a differenciálmű is működő elem a Lego GT-ben.

Aki már bontaná a kartondobozt és szakítaná a zacskókat, hogy csörögjön az asztalon a rengeteg kis elem, annak márciusig kell várnia, akkor kerül a boltokba a Lego nagy Ford GT-je.

Ez is érdekelhet:

Ezzel te leszel a Marvel-univerzum Elon Muskja

Több mint négyezer elem után áll össze a Marvel tematikájú Legók csúcsa, a Hulkbuster.

Versenyautónak született, és ezen a Ford GT-n ez látszik is

Versenyautónak született, de az utcára szelídítették a Ford GT-t, melyhez már újonnan sem volt könnyű hozzájutni.

A hatvanas évekbe repít vissza a LEGO-ból készült Vespa

Ha imádod az olasz stílust, akkor ennek ott a helye a polcodon.

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

David Beckham közel négymilliárd forintra perli Mark Wahlberget

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés