Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nyüstöltük egy kicsit a Marvel’s Avengers bétáját, és baromira kellemes meglepetés ért minket.

Azt azért egyből tegyük rendbe, hogy eleve totális hülyeség volt a játék körüli hiszti, hogy miért nem a filmek karakterei kerültek bele digitálisan, de hát helló, és a filmekben miért nem pont ugyanúgy néz ki minden, mint a képregényekben? Akinek a Bosszúállók mindössze egy filmes franchise, az eleve valamit rosszul lát, és valahogy ezek az emberek nem igazán kerültek elő, amikor Spider-Man a játékban nem pont úgy nézett ki, mint Tom Holland vagy Andrew Garfield, esetleg hogy mást ne mondjak, Tobey Maguire. Ja, hát az más.

Pedig nem más. A Marvel’s Avengers karakterei sokkal közelebb állnak a képregényes kinézetükhöz, mint a filmeshez, de eléggé úgy tűnik, hogy ez nem elég. Nem, nem Scarlett Johanssonnal fogod püfölni az ellenfeleket, de a képregényben sem ő püföli. Ezt el kell engedni. És akkor lesz pár nagyon jó napod.

 

Az Avengers játék ugyanis eléggé úgy tűnik a béta alapján, hogy nagyon rendben lesz. Jópár órát tölthettünk el a kampánnyal és egy kicsit a multival is, ami alapján az körvonalazódik, hogy a Marvel nem veszi félvállról a játékokat, csak olyan csapatoknak adja ki őket, akik tényleg értik, mit kell kihozni belőlük. A Crystal Dynamics tudja, mit csinál, és bár nem tűnik teljesen hibátlannak, azért ez egy bitang erős játék lesz.

Kezdjük a grafikánál. Ami még a trailerben kicsit közepesnek tűnt, az a játékban egyszerűen gyönyörű. A karakterek kidolgozottsága tökéletes, a táj pedig pusztítható, mindent atomjaira üthetsz, rúghatsz, lőhetsz, minden tele törmelékkel, szilánkokkal, az FPS pedig egyáltalán nem ugrál. Egyértelműen látszik, hogy PS5-ön még szebb lesz a látvány, de PS4-en sincs oka szégyenkezni, ha így maradna, akkor is néha szájtátva néznénk.

A látvány mellett a másik nagy dobás a karakterek kezelése. Minden karakter pont úgy viselkedik, ahogy azt elvárod tőle, de mindenkinek vannak különleges képességei és mozdulatai is, amelyeket elég könnyű előcsalni, plusz egy mindent vivő gigatámadása, ami tényleg pusztító és hasznos is tud lenni.

A Fekete Özvegy nagyon gyors és halálos, Hulk lassú, de irdatlan erős, és falakon is meg tud kapaszkodni, Thor és Mjölnire bármit szétzúz, a villámok már csak kedves kis adalékok, Vasember tényleg bármikor felröppen a levegőbe, Amerika kapitány pattogós és bivalyerős, Ms. Marvel pedig nyúlánkságával bármire képes. A lejátszott fejezetek alapján igazából mindegyik karaktert lehet szeretni, de mintha Hulk egy kicsit túlságosan is lomha lenne, amit erőssége nem mindig kompenzál jól, de persze ebben is van egy csavar.

A karaktereket ugyanis ki kell ismerni. Mindegyikükkel másképp kell bánni, ki kell tapasztalni a gyengeségeiket, és rá kell jönni, hogyan lehet kompenzálni azokat valami extra képességgel. Ez pedig elsőre eléggé fura, de egy kicsit belemerülve már inkább zseniális húzás. Nehogy már azt higgyük, hogy Hulk például halhatatlan, bármikor simán térdre kényszerítik, ha nem vagyunk képben. Vasember sem éppen közelharcban jó, Thor viszont igen, és Fekete Özvegy is, aki viszont bármennyire is irdatlan gyors, mégis könnyedén legyőzhető.

A béta megmutatott egy szeletkét a sztoriból is: a Bosszúállók Napon eléggé balul sülnek el a dolgok, amikor felrobbantják a Golden Gate-hidat, majd a csapat léghajóját is elpusztítják, vele együtt pedig a lakosság nagy részét különleges képességekkel vértezik fel, gyakorlatilag akaratuk ellenére szuperhősökké teszik őket, amiért a Bosszúállókat teszik felelőssé. Az Avengers tagjai szétszélednek, de az egyébként hatalmas Bosszúállók rajongó Kamala Khan, aki a támadás után meglepően nyúlékony lett, megpróbálja összeszedni a régi bandát, hogy rendet tegyen, és legyőzzék az AIM nevezetű technológiai forradalmat kínáló, valójában az emberiséget rabigába hajtó szervezetet.

A béta egyértelműen inkább a kampányban volt erős, a játék multija sajnos nagyon jellegtelen lett. Érdektelen, nem izgalmas, mintha egyáltalán nem fordítottak volna rá időt. De a Marvel’s Avengers valószínűleg eleinte sokkal inkább egy „sima” akciójáték akar lenni, ha később hozzányúlnak a multihoz, és kibővítik érdekes tartalmakkal, akkor sem leszünk boldogtalanok. Tulajdonképpen látványos, mint a filmek, a sztorival sem lesz valószínűleg probléma, és ha lesz benne még jópár olyan küldetés, mint amilyeneket végigtoltunk a Bosszúállókkal, akkor bizony ez egy több mint korrekt móka lesz szeptember 4-én.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.