Oscart a Fekete Párducnak?

A Disney hatalmasat gurított a Fekete Párduccal. A film mostanában lépte át világszintű bevételeit tekintve az egymilliárd dollárt, ráadásul nem csak a nézők, hanem a kritikusok is imádják.

Bár mi csak egy remek szuperhősmozit láttunk benne, a szaksajtó más szereplői nem ennyire visszafogottak. A februári premier óta olyan szalagcímektől hangos az internet, melyeket olvasva mi vakarásszuk a fejünket rendesen. Jól szórakoztunk, de azért azt nem gondolnánk, hogy a film forradalmi vagy zseniális lenne, azt meg pláne nem, hogy a főgonosz a szuperhősfilmek eddigi legjobbja.

A legjobb szuperhősfilm nálunk még mindig az A sötét lovag vagy a Logan, a legjobb gonoszt pedig továbbra is Heath Ledger Jokere körül keresgélnénk... persze ez is csak egy vélemény, és nem akarunk ünneprontók lenni.

Arról viszont már érdemes beszélni, hogy az Oscar-bulin megszólaltatott Christopher Nolan szerint 2019-ben egészen biztosan Oscarra fogják jelölni a filmet. Mondja ezt a körülrajongott rendező, aki történetesen az említett A sötét lovagot is letette anno az asztalra.

Közben a Disney háza tájáról is elkezdtek szállingózni a pletykák. A belsős infók arról szólnak, hogy a megacég keményen kampányolni fog a Fekete Párduc Oscar-díja mellett, és ezt tervezi a Mary Poppins visszatér című filmjével is.

Ismerve az Oscart, simán lehetséges, hogy az alkotás végül a díj közelébe férkőzik, lévén egy olyan moziról beszélünk, mely nagyon erős női karaktereket, és szinte kizárólag fekete alkotókból álló stábot tud felmutatni, a helyszín ráadásul a mozis szempontból túlságosan hanyagolt Afrika.

Bár saját jogán valószínűleg nem lenne érdemes a leghíresebb filmes díjra, az Akadémia talán megragadja majd az alkalmat, hogy látványosan kiálljon ennyi fontos dolog mellett.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon