Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Disney hatalmasat gurított a Fekete Párduccal. A film mostanában lépte át világszintű bevételeit tekintve az egymilliárd dollárt, ráadásul nem csak a nézők, hanem a kritikusok is imádják.

Bár mi csak egy remek szuperhősmozit láttunk benne, a szaksajtó más szereplői nem ennyire visszafogottak. A februári premier óta olyan szalagcímektől hangos az internet, melyeket olvasva mi vakarásszuk a fejünket rendesen. Jól szórakoztunk, de azért azt nem gondolnánk, hogy a film forradalmi vagy zseniális lenne, azt meg pláne nem, hogy a főgonosz a szuperhősfilmek eddigi legjobbja.

A legjobb szuperhősfilm nálunk még mindig az A sötét lovag vagy a Logan, a legjobb gonoszt pedig továbbra is Heath Ledger Jokere körül keresgélnénk... persze ez is csak egy vélemény, és nem akarunk ünneprontók lenni.

Arról viszont már érdemes beszélni, hogy az Oscar-bulin megszólaltatott Christopher Nolan szerint 2019-ben egészen biztosan Oscarra fogják jelölni a filmet. Mondja ezt a körülrajongott rendező, aki történetesen az említett A sötét lovagot is letette anno az asztalra.

Közben a Disney háza tájáról is elkezdtek szállingózni a pletykák. A belsős infók arról szólnak, hogy a megacég keményen kampányolni fog a Fekete Párduc Oscar-díja mellett, és ezt tervezi a Mary Poppins visszatér című filmjével is.

Ismerve az Oscart, simán lehetséges, hogy az alkotás végül a díj közelébe férkőzik, lévén egy olyan moziról beszélünk, mely nagyon erős női karaktereket, és szinte kizárólag fekete alkotókból álló stábot tud felmutatni, a helyszín ráadásul a mozis szempontból túlságosan hanyagolt Afrika.

Bár saját jogán valószínűleg nem lenne érdemes a leghíresebb filmes díjra, az Akadémia talán megragadja majd az alkalmat, hogy látványosan kiálljon ennyi fontos dolog mellett.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.