Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindehhez jutányos, 11 millió dolláros áron lehet hozzájutni.

A legendás német cég összefogott egy brazil repülőgépgyártó vállalattal, az Embraerrel, hogy együtt megalkossák minden idők legkompaktabb luxuscsomagját, ami egy magángépből, egy sportautóból és egy karórából áll. Aki meglepné magát vagy valamelyik szerettét egy ilyen pakkal, annak nem kevesebbet, mint 11 millió dollárt kell fizetnie.

A brazil Embraer, a negyedik legnagyobb szereplő az iparágban, az egy év alatt gyártott repülőgépek száma alapján pedig a harmadik a világon. A cég nemcsak katonai, hanem civil célokra is gyárt repülőket: a Porschével közösen létrehozott Duet projektbe például egy Phenom 300E egypilótás magángéppel szálltak be. A Phenom 300E az egy pilótával repülő kisgépek között a legnagyobb hatótávval rendelkezik.

Repkedni persze menő dolog, de hogyan jussunk el a magángépünkhöz? A Duet projekt kivitelezői erre is gondoltak!

Az autó és a repülő is a Duet keretében közös dizájnt kapott, kívülről fényes, ezüst színű mindkét jármű, de belül is hasonlítanak, visszafogottak és elegánsak.

Az Duet kollekció leggyengébb láncszeme a Porschéhez ezer szállal kötődő Porsche Design nevű cég karórája, amely bár dizájnban illeszkedik a csomag másik két eleméhez, de tegyük a szívünkre a kezünket: aki 11 millió dollárért magángépet és sportautót vesz, az nagy valószínűséggel nem fog Porsche Design órát hordani. Az autómárkák által készített órák általában nem nagy durranások, és bár korábban készültek érdekes Porsche Design kollaborációk, például az IWC-vel, de ma a cég már inkább divatmárkaként működik, mintsem komolyan vehető óragyártóként. Az 1919 Globetimer névre hallgató modell egyébként egy UTC típusú karóra (gyakorlatilag olyan, mint a GMT), ami azt jelenti, hogy egyszerre több időzónát is képes követni, ez a funkció pedig lássuk be, elég hasznos tud lenni, ha magánrepülővel járjuk a világot.

Ha esetleg gondolkodóba estél a csomag láttán, akkor az óra ne vegye el a kedved, vehetsz helyette egy Rolex GMT Master II-t vagy ha spórolnál és maradnál a Porsche miatt a német vonalon, akkor ez a Sinn 857 S remek választás lehet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Watch Fanatics (@watch.fanatics) által megosztott bejegyzés,

Hodinkee

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.