Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mivel a Rio első része is sokkal inkább volt a gyerekek mozis játszótere, ezért a folytatást nem átalljuk egy gyerkőc és egy fáradt apa szemszögéből is bemutatni. Dupla kritika!

Gyerek

Apaaaaa, ugye háromdé? De apaaaa, emlékszel még a dalokra az elsőből? Apaaaaa, miért mennek most Amazóniába? Apaaaa, fognak a madarak szambázni? Apaaa, kezdődik! Motkány! Ja, ez csak a Blue Sky logója. Azúúúr! Táncolnak! Énekelnek! De jó! Úúúú, 3D, milyen szépek a színek, milyen aranyosak a madarak, úúú. És mennek megkeresni a többi papagájt Amazóniába, mert élnek, mert nem haltak ki teljesen. Csili apja él! Apa, tudtad ezt? És azt is tudtad, hogy nem szereti Azúrt, mert annyira béna? Azúrnak GPS-e van, jaj de vicces!

Tulio már megint elbotlott, naaagyon vicces! És énekelnek. És táncolnak. Keresik a tehetségeket a karneválra. Ezt a kapuérát nem értem. Apa, mi az a kapuéra? És miért kapuéráznak a teknősök a válogatón? De már megint énekelnek! És Azúr nagyon béna. De biztos ő menti meg majd Amazóniát a végén a csúnya, gonosz bácsitól.

Apa, nézd, fociznak! Apa! APA!!! Ne aludj el, most jön a legjobb rész. A gonosz Nigel, aki visszatért, mert véletlenül pont ott volt, ahol átrepültek Azúrék, meg a gyerekei, tudod, akik iPodot hallgatnak Amazónia felé, most fogja akarni megmérgezni az egész családot a gonosz békával, aki szerelmes belé, és énekel neki róla, de már múltkor sem sikerült neki, mert ügyetlen volt, de mindig színes, most, most, most készül megölni a családot! Ki az az Aronofsky bácsi? Na, vége. Jaj, de jó, táncolnak és énekelnek. Apa, ugye megnézzük majd otthon is sokszor, ha megjelenik DVD-n? Ugye?

8/10

Apa

Na, kezdődik. Igen, háromdé, kisfiam, azért kaptuk a szemüveget. Valószínűleg jó háromdé lesz, úgyhogy most vedd is fel nyugodtan. A dalokra az elsőből? Hááát, arra emlékszem, hogy voltak benne kék madarak, de ha most a fülembe visítasz sem jut eszembe több az előző részből. Akkor sem, ha megnézted már tízszer. Naponta. Na végre, kezdődik. Istenem, nem kérek tőled mást, csak hogy egy viszonylag nézhető rajzfilmet adj, amit ugyan meg kell néznem majd tízszer, naponta, de legalább ne kapjak agyhúgykövet az idióta karaktereitől. Na jól van, a gyerek vihog. Ebből már baj nem lehet. Végülis jól néz ki az egész, bár már az ötödik poénon sem tudok röhögni. Lesz itt baj.

Ja, hogy a hátam mögött ülő középkorú nők úgy visítanak a röhögéstől, hogy még a nyakamba is jut a kiköpött popcornból? Akkor lehet, hogy velem van a baj. Végülis nem nekem készült ez a film, hanem a gyereknek, de ha van olyan felnőtt, akinek bejön, szíve joga. Igen, fiam, mennek Amazóniába. Igen, fiam, az, hogy Csili apja él, nagy fordulat. Egy gyereknek. Azúrnak GPS-e van. Ez mondjuk nem rossz.

Na, ezek már megint táncolnak és énekelnek. Gyerek? Vihog. Jól van. Lehet, hogy az előbb belealudtam egy kicsit, de még ez sem biztos. Ez a Tulio karakter nem tud akkorát botlani, hogy kiessen a forgatókönyvből? Vagy csak én vagyok túl öreg ehhez? Muhaha, ezek a capoeira-teknösök az első igazán vicces karakterek a filmben. Kár, hogy már eltelt hetven perc. Na jó, a kisállat, akit lenyelt a fekete párduc a válogatón, na ő sem volt annyira rossz, nafene, a végén még tetszeni fog ez az egész? Mondjuk lesz még bőven alkalmam megszeretni, amikor a fiam megnézi tízszer. Naponta.

Jó'van, Azúr majd megmenti ezt az egész hóbelevancot, jön a stáblista, de addig… foci? Végre valami! Ezek az első olyan pillanatok, amelyeknél érzem, hogy a készítők nem klisékből építkeznek. Ja, de. Bocsánat, túl korán ítélkeztem. Lehet, hogy megint belealudtam, de ez sem biztos. Jól van, fiam. Igen, a béka most akarja majd megmérgezni a családot. Nem, nem fognak meghalni, mert ezt nem az Aronofsky bácsi rendezte. Na, vége. Ó, a francba, ezek már megint énekelnek. Igen, fiam, megnézzük majd sokszor DVD-n. Tízszer. Naponta. Kár, hogy már egyszer is elég volt.

5/10

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.