1978 október 12-én megtalálták a húsz éves Nancy Spungen holtesttét a New York-i Chelsea Hotelben. A többszöri késszúrással elkövetett gyilkosságot szerelme, a Sex Pistols basszusgitárosa, Sid Vicious követte el.

Sid és Nancy története tipikusan az a notórius sztori, amivel egyszerre lehet valakit totál beleszerelmesíteni és ugyanazzal a lökéssel ki is ábrándítani egy létformába – jelen esetben a túldrogozott punk életbe.

Sid 1977-ben csatlakozott a Sex Pistolshoz beugróként, aztán állandóként a zenekarral maradt – ez pedig nem annyira gitártudásának, sokkal inkább az elementáris anarchista punk attitűdnek volt köszönhető, mely az önmagáért való lázadás-pusztítás-(ön)felégetés teljes korszellemét esszenciálisan átadta. Még ebben az évben ismerkedett meg az Amerikából érkező Nancy-vel és miután a Johnny Rotten lepattintotta, összejött Siddel. Kapcsolatuk dermesztően rövid ideig tartott: mindössze 19 hónap alatt sikerült totálisan kinyírniuk magukat drogokkal és az ebből fakadó balhékkal.

 

Nancy halálával Sidet gyanúsították, aki valószínűleg annyira készen volt, hogy nem is fogta fel, hogy egy túltolt balhé alatt többször hasbaszúrta a barátnőjét. Vicioust letartóztatták, majd háromhavi elvonóra küldték, de a végső tárgyalást már nem érte meg: Nancy halála után négy hónappal túladagolta magát és meghalt.

A következő búcsúüzenetet találták a kabátjában:

(Képarchívum: Ultimate Classic Rock)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon