A Panerai tökéletes választás volt: erős, robusztus, olasz gyökerekkel.

Sylvester Stallone a 20. század talán egyik legmeghatározóbb színésze. Kevesen tudják, de az olasz származású Stallone nemcsak egy akcióhős izomtömeg, hanem komoly filmes is: a Rockyban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölt színész jegyezte a mozi forgatókönyvét is, amiért szintén Oscarra jelölték.

A filmsztár gyűjteményében nem nagyon találunk nagy, klasszikus gyűjtői brandeket, nincs Rolex, Patek Philippe vagy Audemars Piguet, de azért ott van egy régi nagy klasszikus, méghozzá nem más, mint a Panerai, egészen pontosan egy Luminor 5218-201A, amit az 1996-os Daylight – Alagút a halálba című filmben láthattunk a csuklóján.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy Stallonének nagy szerepe van abban, hogy a Panerai újra népszerű és széles körben ismert lett a sztárok körében. A 44 mm átmérőjű, klasszikus búvárórának izgalmas története, egyedi kinézete és ami ennél is fontosabb Stallone szempontjából: olasz kötődése is van.

Giovanni Panerai 1860-ban egy órás boltot nyitott Firenzében, amit aztán az unokája, Guido fejlesztett tovább. Guido Panerai 1915-ben megalkotta a foszforeszkáló irányzékot, amit az olasz hadsereg aztán fegyvereken használt.

Ezt a technológiát használta Panerai az óráiban is, amivel képes volt foszforeszkáló indexeket applikálni a számlapra. A Panerai története hosszú és olykor elég viharos (pláne a második világháború idején), de összességében egy csodás márkáról beszélünk, ami megérdemli, hogy a legnagyobbak között emlegessék. Nem véletlen tehát, hogy Stallone is rákapott és bár a fent említett modell már nem a rádiumos megoldással világít, de ennek ellenére még mindig ez a legmenőbb darab a gyűjteményében.

Aki kíváncsi Stallone gyerekjátéknak kinéző Richard Mille óráira is, kattintson a Hodinkee vonatkozó cikkére.

Ha már órák! Ezeket olvastad?

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.