Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Bár Európában jelenleg még mindenhol hiánycikk a PlayStation 5, az amerikai Walmartnak még az ünnepek előtt sikerült feltöltenie a készleteit, és november 25-től újra rendelhető volt a Sony újgenerációs konzolja.

Ami pedig a rendelés opció aktiválása után történt, az valami egészen elképesztő. Jerry Geisler, a cég információbiztonsági vezetője ugyanis elmondta, hogy

Ezek a (ro)botoknak nevezett scriptek az online felület gyengeségeit és kiskapuit kihasználva egymás után, tömegével foglalták le a készleteket a többi vásárló elől. Persze, nincs kizárva, hogy a hatalmas készlethiány miatt egy átlagvásárló is ilyen eszközhöz folyamodik, hogy végre megvehesse a készüléket, de botokat jellemzően azok használnak, akik azért vesznek nagy számban termékeket, hogy azt később jelentős nyereséggel értékesítsék tovább.

Ha neked is az a véleményed a nyerészkedésről, hogy „jól teszik, ha ügyeskednek”, ezen most gondolkozz el egy kicsit! Ezeket a számokat látva nem túlzás kijelenteni, hogy lassan egy egész árnyék-iparág épült ki slágertermékek üzletszerű felvásárlására és továbbértékesítésére, és

A Walmart szerencsére már harcol azért, hogy a termékek ne keselyűkhöz, hanem a tényleges felhasználókhoz kerülhessenek, egyúttal elkezdte sürgetni a hatóságokat, hogy valamilyen szabályozás is születhessen a jelenség megfékezésére.

Van ezzel kapcsolatban egy felhívásunk, amit ha megfogadsz, te is tehetsz valamit azért, hogy ez a dühítő tendencia megváltozzon:

(via)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.