Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Annyira 2018, ami Johnny Deppel történt, hogy alig hittük el.

A történet a színész meglehetősen gusztustalan válásával kezdődik, melynek során egykori felesége, Amber Heard azzal vádolta meg Deppet, hogy rendszeresen bántalmazta őt a házasságuk alatt. Aztán kiderült, hogy a sztori korántsem annyira fekete-fehér, mint amilyennek a harcos feministák látni szeretnék, hiszen Heard kisasszonyról napvilágot látott néhány igen mocskos részlet.

A bicskanyitogató történetről itt olvashatsz részletesebben:

A színész a botrányos válás idején pert indított az őt reflexből feleségverőnek nevező brit bulvármagazin, a The Sun ellen, amit végül nem rég elveszített, a Warner pedig emiatt szépen megkérte, hogy szálljon ki a Legendás állatok-franchise-ból, amiben Depp a főgonosz Grindelwaldot alakította a sorozat eddigi mindkét részében.

Ez a döntés a #MeToo legsötétebb hónapjait idézi, amikor mindenféle bizonyítási eljárás nélkül ért hátrány gyanúba kevert férfiakat.

Depp elveszített egy sajtópert, gyakorlatilag ennyi történt, nem több, a stúdió mégis azonnal nyomás alá helyezte, a színésznek pedig nem maradt más választása, mint kilépni a sorozatból.

A slusszpoént most a The Hollywood Reporter szolgáltatta, amikor megírta, hogy

Ez azért nagy szó, mert az említett gázsi egy akkora összeg, amelyből kisebb stúdiók egy egész filmet le tudnának forgatni.

Egy nyolcszámjegyű (!) gázsiról beszélünk – természetesen amerikai dollárban –, ami még annál is több, amit Jude Law, vagy Eddie Redmayne kap a filmért.

A stúdió úgynevezett pay-or-play szerződést írt alá a sztárral, melynek az a lényege, hogy a színész a stúdió döntéseitől függetlenül kapja meg a fizetését. A Warnernek még akkor is fizetnie kellene, ha végül a filmet soha nem mutatnák be, akkor pedig főleg, ha lecserélik Deppet, esetleg szépen megkérik, hogy mondjon le a szerepről, ami ebben az esetben is történt.

Csattanós lezárása ez ennek a dicstelen történetnek.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.