Zenék rossz munkanaphoz
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mindenkivel előfordul, hogy bal lábbal kel fel, és már azelőtt tudja, hogy gyilkos napja lesz, mielőtt cipője talpa megérintené a járda kövét, mielőtt találkozna a főnökével, vagy megnyitná a munkahelyi levelezését. Rossz időben ez még gyakoribb jelenség. Összeállításunkban most olyan dalok kaptak helyet, melyek kiváló aláfestői lehetnek az ilyen napoknak.

Daniel Powter – Bad Day

Mi mással kezdődhetne listánk, mint azzal a számmal, amelyet pontosan a mi összeállításunkhoz írt Daniel Powter? A kedves klip és az elcseszett helyzetet felvázoló szöveg mögött megbúvó pozitivizmus miatt jó gyógyír lehet ez a dal a nehéz napokra. Ha más nem, négy percre felvidítja az embert.

Bob Dylan – Maggie’s Farm

Dylan nem akar senkinek dolgozni, nem akar senki alárendeltje lenni, és egy generációs protest ikontól nem is vártunk mást. Ha mi is fellázadnánk a kéz ellen, amely eddig etetett, nem árt végigpörgetni ezt a nótát, csak a címet kell más munkahellyel és névvel helyettesíteni.

Bruce Springsteen – Factory

Bármennyire is szar napod van a melóban, hidd el, lehetne rosszabb is. Például ha ezt a cikket olvasod és ezt a dalt hallgatod, akkor nagy valószínűséggel nem egy gyárban dolgozol, és ez kimondottan jó hír. Bruce tudja milyen az. És el is meséli.

2Pac – Me Against The World

Tupac Shakur klasszikus lemezének címadó számában egész más ellenségekről rappel, de az üzenettel könnyű azonosulni: vannak napok, amikor látszólag tényleg az egész világ az ember ellen fordul. De inkább a főnök, mint a komplett east side, nem?

Simon And Garfunkel ­– Bridge Over Troubled Water

Legyen bármilyen rossz passzban az emberfia, vagy csapjanak össze bármennyire is a feje fölött a hullámok, azzal mindig megnyugtathatja magát: ez a nap úgyis elmúlik, és ez amúgy is csak munka – az igazi élet az irodán kívül van, és ha vannak cimborák, bármit átvészelünk.

New Order – Blue Monday

Az egyik legtipikusabb ’80-as évekbeli zenekar száma ugyan nem a munkáról szól, de nyomasztó monotonitása és címe miatt (ami Garfieldnak is nagyon tetszene) helyet érdemel összeállításunkban. Az biztos, hogy ha munkába menet ezt hallgatod egy félelmetes hétfői reggelen, semmivel nem leszel feldobottabb, mint előtte voltál.

Jimi Hendrix – Manic Depression

A lélektani hangulat fokozódik. A kedvtelenség átcsap fojtogató depresszióba. A kollégák rosszakaró mumusokként tűnnek fel, a főnök maga Lucifer, és lassan ordítani lenne kedve az embernek a csendes irodában. Ha ez van, eluralkodott rajtunk a depi. Segítségül hívjuk Hendrix papát, aki kigitározza a rosszkedvet lelkünkből.

John Lennon – Working Class Hero

A legendás énekes klasszikus számában sziporkázó sorokban vázol fel egy hagyományos életet, melyben kitér az iskolára, a szabályok betartására, és arra a frusztráló életpálya-modellre, ami csak akkor törhető meg, ha magát Lennont követi az ember. És ha valaminek van értelme az életben, akkor az Lennon követése.

Cam'ron – I Hate My Job

A beszédes című dalban a szerző elmeséli, mennyire gyűlöli főnökét, meg amúgy a teljes élethelyzetet, ami a munkával jár. Néha az ember nagyon együtt tud érezni a szerzővel, amennyiben éppen egy rossz munkanap elé néz. Cam'ron szempontjából annyiban necces a helyzet, hogy a munkája a zenélés, főnöke pedig nincs. Ülj le, egyes...

Monster Magnet – Powertrip

"Soha egyetlen napot sem dolgozom többé életemben" – énekli Dave Wyndorf, és valahogy el tudod hinni neki, hogy komolyan gondolja. Nyilván sokan gondolják ezt ugyanígy egy rossz melós napon, de inkább hallgassuk rongyosra ezt a dalt, aztán este irány a feszültséglevezetés a haverokkal, amolyan "idd magad Monster Magnet-kompatibilisre" verseny jelleggel.

Tovább:
A Player legfrissebb cikkeihez
Férfias karácsonyi rovatunkhoz
A kultrovathoz

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.