Baromi olcsó, nagyon profi és minden terhet plusz felelősséget levesz a válladról. Így.

Itthon kevéssé ismert fogalom a lakáskezelés, pedig Nyugat-Európában már szinte csak így működik a lakáskiadás: cégeken keresztül. Itthon a 2013-as nagy ingatlanpiaci bumm óta nőtt meg az igény rá – és amint meglátod, mi is ez, azonnal megérted, miért annyira király.

A lakáskezelő cégekről röviden és tömören: ha kiadnád hosszútávra a pecód, akkor mindent, de mindent intéznek helyetted – egyes cégek nagyon jutányos áron. Gyakorlatilag a lakás felmérésétől a tökéletes bérlő megtalálásán át a teljes menedzsmentig, beleértve, hogy ők felelnek azért, hogy mindent időben fizessen ki a bérlő és saját szakemberi gárdával javítják meg, ha valami elromlik a lakásodban. Szóval neked cseng a havi bérleti díj és a lakásoddal is tuti minden rendben van úgy, hogy a kisujjadat se mozdítottad meg. Mindezt mondjuk nagyjából havi tízért? Igen.

Kiknek ajánljuk

Igazából mindenkinek, aki nem airbnb-vel adná ki a lakását, hanem hosszú távra, igényes bérlőknek. Azoknak a lakástulajoknak különösen, akiknek nincs tapasztalata még bérbeadással, nincs ideje, vagy nem akar foglalkozni a lakással, valamint azoknak is, akik távol élnek a kiadott lakásuktól és szeretnék, hogy egy cég mindent biztosítson számukra – beleértve a felelősségvállalást is. Nos, magadra ismertél? Nem is egy pontban? Ha igen, akkor mondjuk is a részletes működést!

Budapesti lakáskezelő cégként mi magasan a Nyolcas.com-ot ajánljuk a leginkább, akik ától zéig minden szolgáltatást biztosítanak a lakás helyszíni felmérésétől a megfelelő bérlő felkutatásán át a lakás és a bérlő kezeléséig, mindezt elképesztően profin és nagyon olcsón. A szolgáltatás három lépcsőből áll:

1: Helyszíni szemle & tanácsadás

A cég bruttó 15 ezer forintért a következőt vállalja: elmennek a lakásodba és mindent elmondanak, amit a kiadásról tudnod kell. Azaz: kiknek lehet kiadni helyszín, méret és beosztás alapján, mindezt mennyiért, bútorozottan vagy anélkül add ki (és ha bútorozottan, komplett listát csinálnak, milyen bútoroktól lesz vagány a lakás), mennyi időn belül lehet kiadni és mire érdemes rákölteni, hogy azután jobb áron kiadható legyen a lakásod.

Ha meggyőző számodra a kotta, akkor jön a következő lépcső:

2: Bérlőt keresnek neked & szerződnek is

Mikor megállapodtatok, hogy a Nyolcas.com kezelje a lakásodat, a cég tripla szűréssel, saját adatbázisból, széles csatornán keresztül felkutatja több, potenciálisan jó bérlő közül a legjobbat. Mert vannak nem túl jó bérlők is (mi is ismerünk pár horrorsztorit a saját környezetünkből), de a jó bérlő ismérvei: fizetőképes, lenyomozható, lehetőleg minimális létszámú (minél kevesebben laknak egy lakást, természetesen annál kevésbé használódik le), szimpatikus, rugalmas, rendszerető, jól szituált – hidd el, nem elég szimplán az, hogy kiperkálja havonta a zsét. Szóval ha ezeken a szűréseken átment a cégnél (ezt ők intézik, te csak hátradőlsz), a cég vállalja a hivatalos szerződéskötést is: egy 8 oldalas bérleti szerződést+ bérlői szabályzatot + hivatalos közjegyzői okiratot úgy, hogy totál biztosítva legyél minden apró részletben. Ezt az egészet bruttó egyhavi bérleti díjnak megfelelő összegért csinálják meg és szerintünk ez nagyon jutányos: végigkoordinálják a közjegyzői okiratot (aminek a díja benne van ebben az összegben), leszerződnek a leendő bérlőddel (amire persze eljöhetsz, de mivel a cég teljesen vállalja a felelősséget a lakásodért, kb. teljesen felesleges) és a bérleti szerződés minden kritikus pontra kitér, amit, valljuk be, laikusként elég gyatrán írnánk meg. Ezután jön az uccsó fázis:

3: Komplett lakáskezelés

A cég vállalja, hogy kb. bruttó 10 ezer forintért kezeli a lakásod (pontos összegekről itt van róla egy nagyon érthető lista). Ebben minden benne van: tartják a bérlőddel a kapcsolatot, évente több alkalommal személyesen ellenőrzik a lakásodat, valamint a cég tartja a hátát, ha bármi baj van és saját gárdával intéznek mindennemű hibaelhárítást is. Tehát neked minden hónapban becseng a bérlői lovetta, a Nyolcas.com pedig minden mást intéz helyetted.

És még mielőtt azt hinnéd, hogy ez egy elit dolog, mondjuk, hogy a cég például a legnagyobb örömmel ad ki így hetedik emeleti panellakástól kezdve az újépítésűeken át a polgári vagy diáklakásokig mindenféle ingatlant – nagyon széles a paletta. Szóval biztonságos, elképesztően kényelmes és nagyon elegáns megoldás ez mindenkinek, aki csukott szemmel akar a lakásából pénzt keresni és mindeközben nyugodtan aludni is – mi nagyon-nagyon ajánljuk, főleg a hatalmas szeptemberi ingatlankiadási dömpingben!

(Fotók: Nyolcas.com saját budapesti lakásfelújítási projektjei)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A tökéletes szülinapi ajándék egy 40 éves férfinak

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés