Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Példátlan döntést hozott az UEFA.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt 30 millió euróra büntette a Manchester City és kizárta (!) a 2020–2021-es, illetve a 2021–2022-es európai kupasorozatokból, vagyis a világ egyik leggazdagabb klubja nem szerepelhet a BL-ben a következő két idényben.

Az UEFA közleményében azt írja, a büntetés oka, hogy a Manchester City 2012 és 2016 között súlyosan megsértette a szervezet pénzügyi fair play szabályzatát azzal, hogy a szponzori bevételeinél a valósnál jóval magasabbat tüntettet fel.

A Manchester City a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnál fellebbezhet (CAS) – olvasható a közleményben. Közben a Manchester City is reagált a hírre, a klub hivatalosan jelezte, hogy fellebbezni fog, továbbá azt írják közleményükben, hogy csalódottak, de nem lepte meg őket a döntés.

A The Guardian cikke szerint a Manchester City az Etihad légitársasággal kötött szponzorációs szerződésével szegte meg az UEFA szabályzatát. A lap úgy gondolja, hogy a City által állított 67,5 millió eurós szponzorációs pénzből csak nyolc milliót adott az Etihad, a többi a City-tulaj sejk magánvállalkozásaiból jött be a klubhoz, és ez szabálytalan.

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.