Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Jöhet a bizalmatlansági szavazás, miután összegyűlt a megfelelő mennyiségű aláírás.

Jordi Farré, az akció kezdeményezője bejelentett, hogy a kellő mennyiségben összegyűjtött aláírások közül legalább 16 521, tehát az előírt minimális mennyiség érvényes, így tehát a klub köteles kiírni a bizalmi szavazást. (Korábban írtuk, hogy megvan a megfelelő mennyiség, ám Bartomeu elnök átnézette, hogy érvényesek-e.) Ezen dönthetnek a Barcelona pártoló tagjai, hogy menjen vagy maradjon az elnökség. A voksolás dátumát 10-20 napon belül jelenthetik be, ha egyáltalán lesz.

A voksoláson a váltásra szavazóknak minimum kétharmados többséget szükséges elérniük legalább 10%-os részvétel mellett ahhoz, hogy kötelező érvényű legyen a lemondás a klub vezetésére.

Farré azonban hozzátette, szerinte nem lesz megtartva, mert arra számít, hogy Bartomeu és kollégái lemondanak. Erre egyébként fel is szólította őket.

null

✅1⃣6⃣.5⃣2⃣1⃣ 💪 PODÍEM❗🔥 VOLÍEM❗💥 HO HEM ACONSEGUIT!❗#MesQueUnaMocio pic.twitter.com/QP1O0Fy05D

Egyre több hír érkezik arról, hogy az elnök inkább önként lemond még a voksolás előtt, mert az némileg kevésbé kellemetlen, mintha leszavazzák. Erre azért van esély, mert szakmailag és anyagilag is borzalmas állapotok uralkodnak Barcelonában, és még Messivel is csúnyán összeveszett az elnök.

A Marca arról írt, hogy az FC Barcelona 121 éves története során harmadszor kerülhet sor a bizalmi szavazásra – az első két alkalommal nem járt sikerrel a referendum.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.