Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nemcsak a kulturáltan fogalmazó Urbán Flóri, hanem mi is látjuk, hogy Kleinheisler Lászlónak nem az a legfőbb baja, hogy képtelen megtanulni németül, hanem a szó szoros értelmében futballozni sem tud, de most Dárdai is elmondta, mi a baj vele.

A Hertha edzője a Világgazdaságnak nyilatkozott, és többek között a Fradiba hazaküldött Kleini is szóba került.

– Az Eb-n Kleinheisler László és Szalai Ádám látványos összjátékából született az első magyar gól, a torna óta eltérő utakon jártak a Bundesligában. Milyen pályaívet jósol nekik?

Szalai viszont rendkívül fegyelmezett, öröm vele dolgozni. Megdöglik a pályán, leköt két embert, ha kiszolgálják, gólokat is szerez. Ezt a fajta mentalitást még évekig kamatoztathatja a legmagasabb szinten.”

Kleinheisler 7 meccsen 450 percet játszott a Fradiban, egyetlen gól és gólpassz sincs a neve mellett, de még ennél is nagyobb baj, hogy egyetlen értékelhető, emlékezetes és hasznos megmozdulás sem. Passzolni nem tud, nem érti a játékot, fut, mint a mérgezett egér, de teljesen céltalanul. Látszik, hogy nem az a baj vele, hogy nem tud megtanulni alap szinten sem németül, hanem hogy tök hülye a focihoz is.

Amikor nem (Újpest), vagy keveset játszott (Haladás, 20 perc), akkor a Fradi nyert, kivéve a Vasas ellen, amikor az ő mellőzése (28 perc) sem volt elég a pontszerzéshez. Amikor egy óránál többet volt a pályán – ötször –, akkor a Fradinak nincs győzelme (0–3–2).

Olyan ő, mint a Barcának André Gomes: drága és mérhetően káros.

Kicsit olyan hatása van az egésznek, mintha benne lenne a szerződésében, hogy muszáj játszania, más magyarázat nincs arra, miért van ott hétről hétre a pályán egy ennyire haszontalan és fogalmatlan játékos. Cserébe megmagyarázza a Fradi szereplését.

(Teljes interjú: Világgazdaság)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.