Óriási matek megy a Barcelonánál, folyamatosan passzolják el a játékosokat, és valószínűleg még több távozó lesz, mindez azért, hogy a La Liga szabályzatainak megfelelve tudja megtartani Lionel Messit a katalán klub.

Lionel Messi július elsejétől nem a Barcelona futballistája, jelenleg klub nélkül van a hatszoros aranylabdás, aki az argentin válogatottal brillírozik a Copa Américán.

A Barcelona célja egyértelmű: megtartani Messit. És Messi sem akar (most) máshova igazolni, Barcelonában akar maradni.

Korábban mi is megírtuk, hogy a játékos és a katalán klub gyakorlatilag mindenben megegyezett, Messi 3+2 évre ír alá, két évig marad a Barcelona futballistája, majd vélhetően az USA-ba igazol és egyfajta nagykövetként fogja a Barcelonát képviselni.

Majdnem egy hét telt el, azonban egyelőre hivatalos bejelentés nincs Messi új szerződéséről. Persze ez valahol várható volt, a játékos most a válogatottal van, a Copára koncentrál. Közben meg a Barcelonánál megy a matek a meló, hogy a klub képes legyen visszaigazolni Messit.

Talán túlzás azt írni, hogy a Barcánál aggasztó helyzet, de minimum kihívásokkal teli. Joan Laportáéknak ugyanis nagyon komoly bércsökkentést kell végrehajtaniuk. Konkrétan 187 millió euróval kell csökkentenie a béreket a Barcelonának az előző szezonhoz képest. Ha ezt nem teszi meg, akkor egyrészt Messit sem tudja újraigazolni (mert papíron Messi újonnan érkező lenne), és azokat a játékosokat sem tudják nevezni a következő idényre, akikkel a nyáron megegyezett a csapat: Sergio Agüero, Éric Garcia, Emerson és Memphis Depay.

A vezetőség közben már megkezdte a bérek csökkentését. Trincaót kölcsön, Junior Firpót eladta a klub, Matheus Fernandes szerződését pedig megszüntette. Több meghatározó játékosával (Piqué, Alba, Busquets, S. Roberto) tárgyal a bércsökkentésről, és vannak olyan futballisták is (Pjanic, Umititi), akiket akár ingyen is elengedne a klub, csak szabaduljon meg a plusz millióktól.

A katalán Sport arról ír, hogy Laportáék már azon is dolgoznak, hogy az egyik legjobban kereső és ugyanakkor piacképes futballistát,

a világbajnok Antoine Griezmannt eladják, de nem ő lehet az egyetlen távozó francia, a már említett Umtiti mellett Démbélé és Lenglet maradása sem biztos, ahogy Coutinhótól is mindenképp szabadulnának a gránátvörös-kékek.

Közben Messi arra vár, hogy a befejeződjön a nagy tisztogatás, és aláírja az új megállapodását.

Joan Laporta továbbra is bizakodó, legutóbb is azt nyilatkozta, Lionel Messivel már napok óta megállapodtak, és csak idő kérdése, hogy mikor jelentik be a hivatalos szerződést.

Javier Tebas, a La Liga elnöke többször kijelentette, hogy egyetlen klubnak sem engedi meg, hogy megszegje a spanyol bajnokság bérköltségre vonatkozó szabályait. És ugyan továbbra is az a valószínűbb, hogy Lionel Messi marad Barcelonában, de ez a szabály, azért megnehezíti a katalánok dolgát. És nyilván a La Ligának sem tenne jót, ha a legnagyobb sztárját és a világ top2-es marketingértékkel bíró futballistáját elveszítené. Tebas azonban minden bizonnyal nem fog szívességet tenni Laportáéknak.

Agüero úgy gondolja, hogy a Barcelona előrelépés a karrierjében, és a világ legjobb klubjához igazolt

Sergio Agüerót hivatalosan is bemutatta a Barcelona, és az argentin nem fukarkodott a dicséretekkel.

(via; via; via; via; Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Costa Ricának komoly helyzete nem volt, mégis legyőzte Japánt
.