Erre lehet következtetni abból, hogy rögtön az Első Magyar Snooker Gálát telt ház előtt tartották.

Több mint négyszázan osztották meg a beharangozóról szóló cikkünket, már ebből is sejteni lehetett, hogy a snooker sokkal népszerűbb itthon, mint azt sokan gondolnák.

Világsztárok jönnek az első itthoni snooker-bemutatóra

Több szempontból is különleges lesz a március 18-i gála. Már soroljuk is.

Ennek megfelelően több mint kétezren nézték a helyszínen a sportág első hazai professzionális bemutatóját. Két sztárjátékos érkezett a rendezvényre a világ élvonalából: az ausztrál Neil Robertson, 2010 világbajnoka, és a kétszeres vb-döntős, angol Ali Carter. A délutáni és az esti program mérkőzéseit a snookersport ikonikus női játékvezetője, a skót Michaela Tabb vezette.

Először hazai tehetségekkel mérték össze tudásukat. Az asztalhoz állt a mindössze tízéves szupertehetség, Révész Bulcsú, az U21-es országos bajnok, Horváth Attila, illetve a sportág kiemelkedő hazai játékosa, az ötszörös magyar bajnok, Fenyvesi Zsolt.

A világsztárok a magyar játékosok után bemutató mérkőzést játszottak egymással, ahol több century, azaz száz pont feletti break is született. Az est legmagasabb, 138-as breakjét Ali Carter lőtte, amelyért hosszú percekig tartó vastaps volt a jutalma az közönségtől. Ez nem véletlen: a hazai rajongók legtöbbje eddig csak a tévében láthatott hasonlót.

Neil Robertson a gála után elmondta, hogy fantasztikus volt a közönség, elképesztő volt a hangulat, és az egész atmoszféra messze túlszárnyalta minden elképzelését, különösen egy olyan országban, amely nem igazán szerepel a nemzetközi snooker-térképen.

A fogadtatást látva számíthatunk rá, hogy lesznek még hasonló színvonalú snooker-programok, és még népszerűbb és ismertebb lehet itthon a sportág.

(Fotók: Monique Limbos)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
Hirdetés