Fucsovics Márton élete legnagyobb diadalát aratva megnyerte az Angliában, füves pályán rendezett ilkley-i ATP Challengert. Ez a siker pedig jóval többet ér egy szépen csillogó trófeánál.

Egyrészt azért, mert egy ilyen győzelem, egy ilyen rangos tornán elért bravúr már nagyon kellett a magyar tenisznek. Másrészt pedig azért, mert a tornagyőzelemnek köszönhetően a magyar játékos

110 ATP pontot zsebelt be, amivel karrierje legjobb helyezését éri el - egészen a 107. helyig kúszik előre a világranglistán - valamint szabadkártyával ott lesz a wimbledoni főtáblán.

A döntőben egy 24 éves ausztrál játékos várt rá, aki csupán 438. a ranglistán, ám nyilvánvalóan nem véletlenül jutott el a fináléig. Fucsovics azonban magabiztosan kezdett, az első szettben már 5:0-ra is vezetett, végül 6:1-el fordultak rá a második játszmára. Ez a szett már jóval izgalmasabban alakult, ám végül 1 óra 10 percnyi játék után, az 5. meccslabdát sikerült kihasználni. A végeredmény 6:1 6:4 lett. A győzelem pedig - a fent felsoroltak miatt - jóval többet ér, mint a 18 290 eurós csekk és a trófea.

Érdekesség, hogy legutóbb éppen Fucsovics jelenlegi edzője, Sávolt Attila volt ott a wimbledoni főtáblán. Ez persze már nem most volt, egészen pontosan 2002-ben. Bizakodásra adhat okot, hogy Fucsovics idén júniusban már Vicenzában is nyert egy tornát, tehát jó formában van, illetve az a tény is, hogy a füves borítás kimondottan fekszik a játékának. Nem véletlenül nyerte már meg a junior wimbledoni bajnokságot 2010-ben.

Már napok óta tudtam erről az opcióról, de nem akartam nagydobra verni. Életem legrangosabb trófeáját szereztem meg, nem baj, hogy jöhet egy kis pihenő, és nem kell már kedden pályára lépnem Roehamptomban, a selejtezők helyszínén. Így Wimbledonban készülhetek majd, remélhetőleg remek teniszezőkkel

-írta közösségi oldalán a teniszező, aki eddig csupán egyszer, a tavalyi US Openen szerepelhetett Grand Slam-torna főtábláján.

(via)

És ezt olvastad már?
Nem jutott elődöntőbe a férfi vízilabda-válogatott a hazai vb-n