Az Arsenal hivatalos oldala hozta le, Arséne Wenger a következő szezontól nem lesz az Arsenal vezetőedzője.

Wenger a közleményében azt írja, most van itt az ideje, hogy hátralépjen és elhagyja a klubot. Köszönetet mondott mindenkinek, örökké szeretni, támogatni fogja az ágyúsokat.

Arsenal FC on Twitter

https://t.co/Q9saKdTZOT

Stan Kroenke, az Arsenal többségi tulajdonosa szerint ez az egyik legnehezebb nap, szerinte az egyik ok, amiért támogatni kezdte az Arsenalt az épp Arséne Wenger volt.

A francia menedzser 1996-ban lett a londoni csapat vezetőedzője. Háromszor nyerte meg a Premier League-et, hétszer az FA-kupát, hatszor az angol Szuperkupát, 2006-ban BL-döntőig vezette a londoniakat.

Az elmúlt évei azonban közel sem voltak annyira sikeresek, mint az első évtizede, a szurkolók többször ellene fordultak, időszerű volt a visszavonulása.

Az angol futball egyik legkomolyabb csúcsát vele érte el az Arsenal, veretlenül nyert bajnokságot, és végül 49 meccs után kapott csak ki.

OptaJoe on Twitter

49 - Under Arsene Wenger, Arsenal went a record 49 consecutive top-flight league games unbeaten from May 2003 to October 2004, breaking Nottingham Forest's previous record of 42 set between November 1977 & November 1978 under Brian Clough. Legendary.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon