A magyar fociválogatott döntetlent játszott Németországgal, ami alapvetően hatalmas siker, most azonban inkább a németekre nézve volt hízelgő az eredmény. Rossi kapitány elégedett is, de tudja, hol kell javítani.

Nagyon jól játszottak a fiúk. Nagyon sok energiába került ez a játék, fontos készségeiket mutatták ma be a játékosok. Labdabirtoklásban ugyan nem voltunk annyira jók, de annyira igen, mint amennyire az olaszok voltak a németek ellen.

Az eredménnyel elégedett lehetek összességében, de szeretném, ha jobb lenne a labdabirtoklásunk, hiszen sokat szenved az ember, ha inkább az ellenfélnél van a labda.”

Elmondta, hogy csak gratulálni tud a fiúknak, és köszöni a szurkolóknak, hogy ilyen nagyszerűen drukkoltak, jó volt látni, hogy visszatért némi lelkesedés Magyarországon. És azt is jó volt látni, hogy sikerült kivívni a többi csapat tiszteletét a csoportban.

„Az a legfontosabb, hogy senki nem lehet biztos abban, hogy pontot szerez ellenünk, és tiszteletet kell mutatniuk a csapatunkkal szemben.

Az volt a stratégiánk, hogy olyanokat keressünk, akiknek a DNS-ében ott van a »jófocista-paraméter«, és készen állnak, hogy szintet lépjenek. Emlékszem, évekkel ezelőtt az volt a legnagyobb kritika a válogatottal szemben, hogy nem tud úgy fut, mint a többi együttes. Most viszont megmutattuk, hogy tudunk úgy futni, harcolni, és a szívünket-lelkünket kitesszük, és ezt szeretem leginkább a csapatban.

Soha nem adják fel, mindig küzdenek, van érték bennük.

A játékosoknak természetesen tovább kell fejlődniük, hogy minden meccsen felvegyék a versenyt a legnagyobb világsztárokkal, meg kell érnünk ehhez a szinthez, de jó úton haladunk. Reméljük, hogy Angliából is tudunk hozni egy pontot, ez lesz a célunk.”

Pontot mentett Németország a Puskás Arénában

Sokat elárul a németek elleni Nemzetek Ligája-meccsről, hogy csalódottak vagyunk az egy pont miatt.

(Fotó: MLSZ)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés