Ő természetesen a már általunk is bemutatott Szoboszlai Dominik.

A még mindig csak 16 éves középpályás az osztrák Lieferingben játszik kölcsönben, a felnőttek között, és kora ellenére már az U19-es és az U21-es magyar válogatottban játszott, tavasszal az U17-esben kulcsszerepe volt az Eb-re kijutásban. Bernd Storck egyébként már a felnőtt keretbe is behívta, de az még csak biztatás volt.

A Salzburg középpályása a Guardian 60-as listájára került fel, ami hatalmas elismerés, 2014 óta pakolja össze ezt a listát a lap, de magyar még nem volt rajta. A 2000-ben született, tehát 16-17 éves tehetségekkel foglalkozó összeállításban így jellemzik Szoboszlai Dominikot:

Magas játékos, klasszis tehetség, aki a csatár mögött, vagy mélységi irányítóként a legjobb. A magyar szurkolók sok jól induló, de aztán semmibe vett tehetség miatt pesszimisták, de nehéz nem legalább egy kicsit izgalomba jönni Szoboszlai tudása láttán. A korábbi MTK-játékos nagyon hasonlít Toni Kroosra abban, hogy mindkét lábbal tökéletesen kezeli a labdát, messzire is pontosan, erősen passzol, nagyon jó az egyensúlya, és magas futball IQ-val rendelkezik.

Szoboszlai mellett két játékos neve cseng ismerősen, Jadon Sanchót most igazolta le a Dortmund a Citytől, a legnagyobb angol tehetségek egyike, Vinicius Júnior pedig 45 millió euróért igazolt a Real Madridba.

A 2014-es listán meg például Ousmane Dembélét találhatjuk meg.

16 éves, de már egy ország ismeri a sorsdöntő bombagóljait

Ő Szoboszlai Dominik, akinek a nevét érdemes megjegyezni.

(Fotó: AFP)

És ezt olvastad már?
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
További cikkeink a témában
A noszvaji lombházak, ahol a legjobbat hozhatod ki magadból
Hirdetés